Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Sint en Piet hoefden niet lang te denken wat zij het Nederlandse volk voor het sportweekend zouden schenken. Sporten op gras, ijs en in de zaal. Ja, het verschijnt de komende dagen allemaal. Wij van Bureau Sport zijn daarom zo blij. Een bomvol sportweekend oh zo fijn! Pak daarom snel je chocoladeletter en een handje pepernoten. Want voor je het weet wordt er alweer afgefloten.

1. WK handbal in Duitsland

Na lang wachten is het eindelijk zo ver. Dit weekend gaat het WK handbal van start in Duitsland. De Nederlandse handbaldames spelen al hun groepswedstrijden in Leipzig. Dit weekend wordt er tegen Zuid-Korea en China gespeeld. Vorig jaar werd Nederland nog tweede op het EK en op het laatste WK haalde Oranje de finale. Ook toen moest de ploeg genoegen nemen met de tweede plek. De dames gaan daarom het toernooi in als één van de favorieten voor de eindoverwinning. Van de zomer ging Frank Evenblij nog langs bij, de inmiddels bevallen, Estavana Polman. Het is haar gelukt om op tijd fit te zijn voor het WK.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Wereldbeker schaatsen in Calgary

Dit weekend zijn de wereldbekerwedstrijden in het Canadese Calgary. Voor de ploegenachtervolging van de mannen is dit keer gekozen voor Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij. Dit zelfde trio haalde op de Olympische Spelen in Sochi goud. Tijdens de vorige achtervolging deed Bergsma nog mee in plaats van Kramer, die toen ziek was. Het resulteerde in een ongelofelijk slechte race. De mannen werden toen tiende. Na het weekend in Calgary zal de ploeg van Sven Kramer, Lotto-jumbo, terugkeren naar Nederland waar de atleten zich zullen gaan voorbereiden op het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen. De andere teams reizen door naar Salt Lake City.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Arsenal – Manchester United

Ja, hoor! Ook deze week weer een topaffiche in de Premier League. Zaterdag nemen de Gunners het op tegen de Red Devils in een bomvolle Emirates Stadium. Beide ploegen hebben een doordeweekse wedstrijd achter de kiezen zitten. Woensdag won United met 2-4 van Watford en Arsenal behaalde thuis een 5-0 overwinningen tegen Huddersfield. Het verschil tussen beide ploegen is vier punten. Hopelijk weten beide topclubs er in het noorden van Londen een waar voetbalfeestje van te maken.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Hockey World League mannen

Zaterdag beginnen de Nederlandse hockeymannen aan de Hockey World League in India. Vorige week wisten de vrouwen in Australië het toernooi te winnen. Gedurende het hele toernooi kregen de dames maar één doelpunt tegen. Wij van Bureau Sport hopen natuurlijk dat de mannen het ook zo goed zullen gaan doen. De eerste groepswedstrijd wordt om half tien in ochtend (Nederlandse tijd) gespeeld tegen Spanje. Een overwinning zal hartstikke mooi zijn. Want je weet wat ze zeggen. Een goed begin is het halve werk.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Feyenoord – Vitesse

Niets is mooier dan een avondwedstrijd in de Kuip. Zaterdag is er weer eentje. Dan neemt de regerend kampioen het op tegen bekerwinnaar Vitesse. Na dertien speelrondes hebben beide ploegen 22 punten. De vraag is of Feyenoord weer eens twee wedstrijden achter elkaar weet te winnen. De laatste keer was namelijk in september. Vitesse zal het de Rotterdammers in ieder geval niet makkelijk maken. De club van Henk Fraser zal revanche willen nemen van de verloren Johan Cruijff schaal.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments