Ajax-PSV was in 2004 de wedstrijd van Nicolae Mitea

Waarschijnlijk heb je eens met voetbalvrienden een lijstje opgedreund van belangrijke wedstrijden tussen Ajax en PSV. De kans is aanwezig dat de naam van Nicolae Mitea werd genoemd.

Ajacieden zullen hem vooral herinneren vanwege zijn belangrijke doelpunt tegen PSV in het seizoen 2003/2004, waarin Ajax landskampioen werd. Op dat moment stonden de Amsterdammers op een tweede plaats en koploper PSV kwam in de Amsterdam ArenA op bezoek. Ajax stond bij rust met 0-1 achter door een goal van PSV’er Jan Vennegoor of Hesselink, maar maakte na de thee al snel gelijk.

Na dit mooie doelpunt van Wesley Sneijder kwam even later Mitea in het veld voor Victor Sikora. De Roemeen drukte met dit doelpunt zijn stempel in deze wedstrijd, die door Ajax uiteindelijk met 2-1 werd gewonnen:

Door deze goal zal Mitea altijd aan de wedstrijd Ajax-PSV verbonden blijven. Sinds 2012 voetbalt de oude, kleine linksbuiten uit Roemenië niet meer. Blessures en verkeerde clubkeuzes zorgden ervoor dat Mitea niet het maximale uit zijn carrière heeft gehaald. Er waren in februari 2015 geruchten over een mogelijke terugkeer van Mitea in het Nederlandse (amateur)voetbal, maar die waren gebakken lucht.

Bureau Sport begon een zaakwaarnemerskantoor. Op deze manier probeerden wij meer inzicht te krijgen hoe het wereldje van een zaakwaarnemer in elkaar zit. In ‘onze stal’ zat onder andere de clubloze Mitea.

Bureau Sport nam in september 2015 telefonisch contact op met Mitea, die op dat moment nog steeds hoopte op een nieuwe club.

Uiteindelijk is die ene club er nooit meer gekomen.

Facebook Comments