Turner Bart Deurloo heeft ‘m: zijn Olympische tattoo!

Vlak voordat de Olympische Spelen in Rio de Janeiro begonnen, gingen wij op bezoek bij turner Bart Deurloo. En met een speciale reden, want er is niemand van TeamNL met meer tattoos dan de Rotterdammer. Maar een Olympische tatoeage ontbrak nog op zijn lijf.

Inderdaad, ontbrak. “Gisteren heb ik op mijn linkerkuit de Olympische fakkel laten zetten”, vertelt Deurloo aan Bureau Sport. “Aan de voorkant van dat been staat een skull, dus het leek me cool als de hand van een skelet de fakkel omhoog zou houden.”

Veel sporters kiezen voor de Olympische ringen als blijvende herinnering van hun deelname aan de Spelen. “Die ga ik ook nog laten zetten. Een vriendin van mij is nu bezig met het design van de tattoo en op 18 september ga ik ‘m laten zetten.”

Hoe die tatoeage eruit gaat zien, is ook voor Deurloo nog een verrassing. “Het worden de ringen, maar daar komt ook nog iets bij. Ik ben benieuwd wat ze ervan gaat maken!”

In Rio werd Deurloo in de meerkampfinale 15e in een veld van 24 turners. Het was de eerste keer dat een Nederlander zich plaatste voor die finale tijdens de Spelen. Met het team (Yuri van Gelder, Epke Zonderland, Frank Rijken, Jeffrey Wammes) werd een tiende plek gehaald.

Nog even terug naar de tatoeage van de fakkel; die is gisteren namelijk pas gezet. Schopt dat het trainingsschema van de turner niet in war? “Vandaag ben ik gewoon weer aan het trainen, geen probleem. Er staan in oktober en november ieder weekend weer wedstrijden gepland, dus ik moet gewoon doortrainen.”

Facebook Comments