Bas Nijhuis: Nog strakker erop bij protesten? Gaan we doen!

Hij kreeg kritiek van veel spelers, maar van andere scheidsrechters krijgt hij inmiddels bijval. Bas Nijhuis trok afgelopen zaterdag duidelijk de grens in de wedstrijd Roda JC – sc Heerenveen. Hij was klaar met alle protesten en strooide met kaarten naar spelers die dat toch bleven doen.

Protesteren is een gele kaart. Punt. Het staat in de regels, zo bevestigde oud-scheidsrechter Dick Jol ons al eerder. “Wat denk je hoeveel spelers we zouden overhouden in de wedstrijd, als je dit gaat toepassen”, vroeg Nijhuis een aantal maanden geleden aan onze Erik. Afgelopen zaterdag kwam het antwoord: drie spelers werden van het veld gestuurd.

Vorig jaar was Nijhuis koploper in het trekken van gele kaarten bij het zeuren richting de leidsman. Ook dit jaar trekt hij die lijn door, zo weten we zeker na afgelopen zaterdag. Maar het kan altijd nóg consequenter, zei onze Erik in gesprek met Nijhuis. De arbiter kreeg de complimenten, maar hij moest er nog iets strakker op zitten. “Nog iets strakker erop? Dat ga ik doen.”

We zijn erg benieuwd of Nijhuis vanavond in de KNVB-beker bij Kozakken Boys – Helmond Sport nog naar de kaarten in zijn borstzak moet grijpen… Hij heeft in ieder geval een trucje om spelers weer rustig te krijgen!

Facebook Comments