Beachvolleybalsters trainen met mannen: ‘Vrouwen kunnen soms gewoon zeuren’

Bureau Sport is al jaren voorstander van een Battle of the Sexes. Ook in het beachvolleybal worden die tegenwoordig afgewerkt tijdens de trainingen.

Het olympische duo Madelein Meppelink en Marleen van Iersel heeft de hulp van Amerikaanse mannen ingeschakeld om optimaal voorbereid het strand van Rio de Janeiro op te gaan.

“Die mannen maken het ons zó moeilijk en dat hebben we echt nodig. Ze zullen spelen zoals de tegenstanders in onze poule, dat is de optimale voorbereiding. En het slap ouwehoeren met de mannen is wel leuk, vrouwen kunnen soms gewoon zeuren”, vertelt Meppelink glimlachend aan Bureau Sport.

In het kustplaatsje Guarujá, op een uurtje vliegen van Rio, wordt zelfs een heus stadion neergezet om het Nederlandse tweetal te faciliteren. “We gaan een week voor de Spelen nog even weg uit de drukte van Rio. Dat dorpje heeft ons speciaal uitgenodigd. Ze vinden het gewoon leuk dat daar op hoog niveau gespeeld wordt. Alles wordt voor ons geregeld.”

Nu Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist zich ook geplaatst hebben voor de Spelen, zullen ze Meppelink en Van Iersel vergezellen. “Dat is weer extra competitie die goed is, maar wij zijn het beste team van Nederland en het niveauverschil is best wel groot. Daarom trainen we met mannen die ook echt van ons willen winnen en dat is een goede zaak. We hebben er ontzettend veel zin in.”

Facebook Comments