Erik Breukink

Breukink: ‘Doodzonde dat Gesink geen Tour rijdt’

De wielerharten van Frank en Erik deden pijn toen ze woensdag hoorden dat Robert Gesink door de naweeën van een hersenschudding de Tour de France niet gaat halen. Ook Erik Breukink, die op het Tourpodium stond in 1990, baalt er stevig van.

“Het is doodzonde, hij had zich heel goed voorbereid. De Tour de France is zijn ding en hij is nog ontzettend ambitieus. De top tien had zeker gekund en misschien had hij wel een rit kunnen winnen”, vertelt Breukink bij de NK wielrennen aan Bureau Sport.

Wilco Kelderman zou volgens hem nu het speerpunt moeten worden van Lotto-Jumbo. “Die kan zeker voor een ritzege gaan, al moet hij top tien ook aan kunnen. Daarvoor moet hij wel wat constanter rijden en dat is lastig in de Tour.”

Bauke Mollema en Tom Dumoulin zijn de andere mannen waar Nederland nu op rekent. “Mollema moet top tien rijden, maar Dumoulin is vooral heel erg bezig met de Spelen in Rio. Het is best bijzonder dat hij dat prevaleert boven de Tour, al zal hij vast voor een ritzege gaan in Frankrijk.”

Breukink, nu ploegleider bij Roompot, bereidt de Nederlandse wielerfans vast voor op een iets minder succesvolle Tour. “We deden in de Giro met Kruijswijk natuurlijk mee voor de eindoverwinning. Nu zijn de topfavorieten iets te hoog gegrepen. Toch blijft de Tour altijd mooi. Ik neem aan dat de wielerliefhebbers ook kunnen genieten van een duel tussen Quintana, Contador en Froome.”

Facebook Comments