Bureau Sport is vanaf nu iedere dag open!

Na even proefdraaien introduceren wij vandaag het gloednieuwe Bureausportonline.nl. Bureau Sport wil hiermee uitgroeien tot een toonaangevend, dagelijks platform voor de Nederlandse sportliefhebber die niets wil missen, maar ook houdt van een beetje relativering en de verhalen achter de schermen. We maken kleine verhalen groot en grote verhalen klein.

We volgen alle actuele sportevenementen op onze geheel eigen wijze. Tijdens de Olympische Spelen krijgen we bijdrages vanuit Rio de Janeiro, tijdens de Tour verschijnen er columns van Erik Dijkstra, we hebben een vragenrubriek met meestercommentator Theo Reitsma, reportages van onze verslaggevers langs de Nederlandse sportvelden én natuurlijk komen onze eigen Frank en Erik ook veel voorbij! Zij gaan onder andere een wekelijkse vooruit- en terugblik op het sportweekend geven. In het kader van de rubriek ‘Hoe is het nu met?’ worden sporters of coaches die eerder in de uitzendingen van Bureau Sport voorbij zijn gekomen nog eens gevraagd hoe het nu met ze is en wat ze doen.

Bas Schinkel, eindredacteur Bureau Sport: “Op Bureausportonline.nl kijken we dagelijks terug en vooruit naar de mooiste sportmomenten, op onze bekende eigen manier, uit liefde voor de sport en net een beetje anders dan andere sportprogramma’s. We gaan op onderzoek uit, we proberen dingen, we maken lijstjes, we portretteren bekende toppers, maar willen juist ook de minder bekende sporten aandacht geven.”

Momenteel zitten Frank en Erik in Brazilië voor Bureau Sport Rio!
Momenteel zitten Frank en Erik in Brazilië voor Bureau Sport Rio!

Op Bureausportonline.nl kunnen sportliefhebbers dag in dag uit nieuws en achtergronden vinden, waar ze ook zijn en via welk apparaat het ze maar uitkomt. Frank Evenblij: “Bovenop onze TV-uitzendingen kunnen we met de site nog veel meer mensen meenemen in onze liefde voor sport. Dit digitale platform biedt ongekende mogelijkheden om mooie verhalen te vertellen. Dat zullen bekende items uit ons TV-programma zijn, maar we gaan vooral heel veel maken speciaal voor online. Het Bureau is vanaf 1 juli altijd open!”

Bureau Sport is een programma van de VARA waarvan inmiddels meer dan zestig afleveringen zijn gemaakt. De dagelijkse uitvoering ligt bij de redactie van Bureau Sport, een onderdeel van productiemaatschappij The Media Brothers. Luc Schinkel, producent van The Media Brothers: “Voor ons is dit een logische stap, we geloven in de kracht van digital als aanvulling op TV formats. De lancering van Bureausportonline.nl is hier het natuurlijke voorbeeld van. Onze redactie kent de sportliefhebber en wil die iedere dag bedienen met mooie content, zonder daarbij afhankelijk te zijn van de beperkte beschikbaarheid van de liniaire slots op TV. Daar is nog veel ruimte voor in Nederland, daar geloven wij echt in.”

Facebook Comments