Teamfoto WK Daklozen 2019

Bureau Sport komt in augustus terug: WK Daklozen 2019!

In ‘Bureau Sport: WK Daklozen 2019’ volgen Frank Evenblij en Erik Dijkstra een groep van zestien daklozen (de Nederlandse selectie) op weg naar The Homeless World Cup. Dit jaar wordt het toernooi gehouden in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Een sportief en emotioneel avontuur dat daklozen helpt om de wereld en hun kansen weer wat zonniger te bekijken.

Bureau Sport: WK Daklozen 2019 is een vierdelige documentaireserie, waarin onze mannen kijken hoe de Nederlandse selectie van daklozen presteert op (weg naar) de Homeless World Cup in Cardiff. Met alle ups en down, alle pieken en dalen. Op het mondiale straatvoetbalevenement komen rond de vijfhonderd voetballers uit vijftig landen samen om hun krachten te meten. En natuurlijk vooral om aan de wereld en zichzelf te bewijzen dat elk mens ertoe doet en een toekomst heeft.

De spelers en speelsters werken en wonen veelal bij het Leger des Heils en zijn gedurende de week in Cardiff onder begeleiding van Stichting Life Goals Nederland die sportprogramma’s opzet voor mensen uit de maatschappelijke opvang.

De vierdelige documentaireserie zie je vanaf zondagavond 11 augustus om 23.00 uur bij BNNVARA op NPO 1 en alle informatie die je nodig hebt, vind je hier.

Facebook Comments