Bureau Sport Radio: veel wintersport bij Frank en Mark!

Iedere vrijdagmiddag luister je traditioneel naar Bureau Sport Radio. Net als vorige week zal olympisch kampioen Mark Tuitert de rol als presentator op zich nemen in plaats van Erik Dijkstra, die nog steeds in het buitenland is. Uiteraard is Frank Evenblij ook van de partij. Wintersport zal tijdens deze show de boventoon voeren.

We zijn heel blij dat snowboardster Bibian Mentel bij onze show te gast is. Zij verdedigde vorig weekend haar wereldtitel in Canada op het paralympische onderdeel van snowboardcross. Mentel heeft longkanker en moest eerder vanwege botkanker haar onderbeen amputeren. Zij sport nu met een prothese. We praten met Mentel in de studio over haar aangrijpende, maar ook mooie verhaal.

Dit weekend staat vooral in het teken van schaatsen, want de WK afstanden zijn in volle gang op de olympische baan van Gangneung. We gaan bellen met Jeroen, de vriend van schaatster Jorien ter Mors. Hij zit op de tribune in Zuid-Korea om zijn vriendin aan te moedigen. Hoe beleeft hij als vriendje van Ter Mors zo’n groot schaatstoernooi?

Ook komt de Verhoorwagen voorbij. Deze keer zal schaatser Michel Mulder plaatsnemen in het beklaagdenbankje. Zo willen wij weten waarom hij als olympisch kampioen op de 500 meter niet meedoet tijdens deze WK afstanden.

En misschien dat we deze week weer een ‘vergeten’ oud-topsporter vinden, zoals oud-dartster Mieke de Boer vorige week.

Facebook Comments