Bureau Sport tipt de pareltjes van het nieuwe NBA-seizoen

Het nieuwe NBA-seizoen barst vannacht weer los! Volgens de Amerikanen is dit natuurlijk de grootste sportcompetitie van de wereld. En ergens hebben ze ook wel gelijk. Met alle dunks, blocks, buzzerbeaters en überhaupt alle show eromheen is basketbal een spektakel om naar te kijken.

Wij selecteerden voor jou de spelers die je dit seizoen in de gaten moet houden. This is why they play:

1. Kevin Durant
Als er één iemand voor opschudding zorgde tijdens de zomerstop, is het Kevin Durant wel. Oklahoma City Thunder was zijn thuis en Russell Westbrook was daar zijn grote maatje, zijn partner in crime. Met zijn tweeën brachten zij nog Golden State Warriors aan het wankelen in de Conference Finals.

En toch stapte hij juist over naar de club die ze bijna hadden verslagen. Het voelde als een doodsteek voor de OKC-fans. Durant was echter toe aan een nieuwe stap in zijn carrière en krijgt nu de mogelijkheid om samen te spelen met onder meer Stephen Curry. Je kan zeggen over KD wat je wil, hij blijft hoe dan ook een fantastische basketballer.

2. Stephen Curry
Stephen Curry was de grote revelatie van de afgelopen twee seizoenen. Een superster stond op. Dat hij driepunters kon schieten, dat wisten we al wel. Maar dat hij daarmee – plus zijn vele assists – de Golden State Warriors naar bijna twee NBA-kampioenschappen op rij leidde, is een ongekende prestatie.

Het gebruikelijke ritueel voor een wedstrijd blijft fascinerend om te zien, als hij bijna vanuit de kleedkamer de bal in de ring gooit. Zeg je overigens driepunters, dan mag Klay Thompson niet vergeten worden. Curry en Thompson zijn de Splash Brothers; er is geen duo dat zo zuiver schiet als zij.

3. LeBron James
Het is maar aan één man te danken dat de titel afgelopen jaar naar Cleveland ging en dat is LeBron James. Twee keer was hij de beste met de Miami Heat, maar hij wilde zó graag een titel met het team waar hij groot werd. Na vier jaar in Miami keerde The Chosen One terug naar Caveliers en twee jaar later bezorgde James zíjn club voor het eerst in de geschiedenis een NBA-titel. Het was bloed, zweet en tranen in The Finals tegen Warriors.

Het ziet er dit jaar weer naar uit dat het eenzelfde finale wordt en we mogen weer eenzelfde titanenstrijd verwachten tussen Curry en James. Hoewel Curry twee jaar op rij MVP (meest waardevolle speler) van de NBA werd, laat King James zelf geen twijfel bestaan over wie nou eigenlijk de beste is: ‘I am the best basketball player in the world.’ Een leuk feitje: James en Curry zijn in Ohio in hetzelfde ziekenhuis geboren.

4. Zach LaVine
Zach LaVine, spelend bij Minnesota Timberwolves, is de dunkkoning van de NBA. De afgelopen twee jaar won hij de Slam Dunk Contest, een wedstrijd voor de mooiste en beste dunk. Hij laat dat overigens niet alleen in die afvalrace zien, maar ook gewoon tijdens de wedstrijden als het er echt om gaat. LaVine heeft een enorme drive naar binnen en dunkt over alles en iedereen heen. Voor dit soort spelers ga je naar de arena’s.

5. The Rookie
Wie wordt de opvolger van Karl-Anthony Towns? Wie voegt zich tussen het rijtje met namen als: Wilt Chamberlain, Michael Jordan, LeBron James en Kevin Durant? Wie wordt dit jaar Rookie of the Year? Ook de jonge garde krijgt namelijk een kans in de NBA. Dit jaar zitten er weer een paar ongeslepen diamanten tussen, maar van deze drie wordt er al veel verwacht:

Denzel Valentine, hij besliste hoogstpersoonlijk de Summer League 2016 met een buzzerbeater.

Brandon Ingram moet de LA Lakers weer naar de top brengen. Hij lijkt in alles veel op Kevin Durant.

En Ben Simmons heeft een eer hoog te houden, hij was ‘the first pick in the NBA Draft 2016’.

De NBA start vannacht om 01.30 uur op Ziggo Sport, met de wedstrijd tussen regerend kampioen Cleveland Cavaliers en de New York Knicks.

Facebook Comments