Cursus wielrenners aanmoedigen door Robert Gesink én Bassie & Adriaan

Met een EK zonder Oranje, ligt al onze oranjeprullaria weg te rotten achterin een kast. Gelukkig komt de Tour de France in rap tempo dichterbij en kunnen we daar onze ingehouden drang om Nederlanders aan te moedigen eruit gooien! Maar hoe vinden wielrenners dat zelf eigenlijk?

De laatste Nederlander die de Tour won, Joop Zoetemelk, moest niets hebben van die gekkigheid. “Vroeger hadden we wollen kleding aan. Als je dan drie bidons over je heen kreeg, dan was je zo twee kilo zwaarder. Maar als mensen hard staan te juichen, stimuleert het wel om harder te gaan fietsen. Maar ze moeten niet naast of voor je komen rennen.”

Robert Gesink, die momenteel herstellende is van een zware val in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland, kan het wel waarderen, zo’n oranje uitgedoste menigte. “Ik heb een paar keer Alpe d’Huez gedaan en dan geeft het je wel wat extra’s als je richting de Nederlandse bocht rijdt. Dat aanmoedigen gaat er flink op. Als je je daaraan gaat ergeren, dan zit je al niet goed in de wedstrijd.”

Even de tips van Robert Gesink op een rijtje om wielrenners goed aan te moedigen:
– Een klein duwtje in de rug helpt! “Even de spanning van je pootjes”
– Dichte flesjes water zijn zeer welkom als het warm is.
– Maar misschien wel het belangrijkste: positief aanmoedigen, al dan niet in een grappige, oranje outfit.

Facebook Comments