‘Dopingmaatregelen in atletiek zijn poppenkast: bezem erdoor’

Rutger Smith is al jaren één van de favoriete atleten van Bureau Sport. De Groninger is nooit te beroerd om zijn mening te geven en dat doet hij dit keer ook over doping.

“De IAAF en de WADA zijn één grote poppenkast, er moet een bezem doorheen. Er moeten mensen met ballen komen. Op deze manier blijft het aan de gang en stopt het niet”, spreekt Smith duidelijke taal.

De discuswerper die volgende week in actie komt op het EK in Amsterdam doelt op de schorsing van Russische atleten voor de Olympische Spelen. Smith wil dat alle dopingzondaars levenslang worden uitgesloten.

“De ‘schone’ Russen mogen wel naar Rio, maar die vertrouw ik ook niet. De Russen mag ik wel over één kam scheren, het is bewezen dat het systematisch is. Ik heb ze niet met een spuit in de kont rond zien lopen, maar ik heb genoeg gehoord.”

Smith zou graag bestuurder worden in de atletiek, al is het maar om de medailles waar hij door dopinggebruik van zijn concurrenten recht op heeft terug te krijgen. “Het is tekenend dat ik die nog niet allemaal heb. Ik ben toch belangrijker dan die dopingzondaars.”

Facebook Comments