Dumoulin en Poels klaar voor Tour en Rio: ‘Ga daar niet als toerist heen’

Bureau Sport heeft het met eigen ogen kunnen zien bij het NK tijdrijden: Tom Dumoulin en Wout Poels zijn klaar voor de Tour de France en de Spelen in Rio.

“Ik voel me gewoon heel goed”, sprak Dumoulin duidelijke taal na het heroveren van de nationale titel op Wilco Kelderman. De renner van Giant-Alpecin is net terug van een hoogtestage in de Sierra Nevada, waar onze Erik Dijkstra hem ook opzocht voor de nieuwe serie van Bureau Sport Rio.

“Dat heeft de doorslag gegeven denk ik haha. Nee, ik ben er gewoon sterk van teruggekomen. In de sprints voel ik me altijd een beetje Laures ten Dam na een hoogtestage. Ik word er niet echt sneller van zeg maar, maar als het eenmaal draait dan komt het goed.”

In de Tour richt Dumoulin zich vooral op ontsnappingen en de tijdritten. Dat ziet Bureau Sport wel zitten. De laatste keer dat Dumoulin met die missie op pad ging, was namelijk in de Vuelta. En daar reed hij een dag voor het einde nog in de leiderstrui.

Poels reed in de omgeving van Middelharnis voor het eerst een tijdrit op een kampioenschap. “Dit was om te kijken hoe ik het in Rio moet doen.” Het contrast met Dumoulin, die al een jaar bezig is met de race tegen de klok in BraziliĆ«, is groot.

“Ik ben natuurlijk geen specialist en doe die tijdrit alleen omdat we twee plekken hebben. Die wegwedstrijd staat voor mij veel meer omcirkeld, daar wil ik voor een medaille gaan. Maar als ik een goede dag heb op de tijdrit, weet je het nooit.”

De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik gaat in ieder geval voor de prestaties naar Rio. “Het is heel belangrijk om me daar niet te laten afleiden, want dat is daar heel gemakkelijk volgens mij. Ik ben daar geen toerist, moet me focussen.”

Facebook Comments