De EK-ambities van hardloopster Susan Kuijken en polsstokhoogspringster Femke Pluim

Het lange wachten is eindelijk voorbij! Vandaag beginnen in Amsterdam de EK Atletiek. Voor sommige atleten is het een opmaat voor de Spelen, maar voor anderen is dit het piekmoment van het seizoen. Wij vroegen hardloopster Susan Kuijken (29) en polsstokhoogspringster Femke Pluim (22) hoe dat voor hen zit.

Vorige week blikten we al met beide dames vooruit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, maar eerst staan de Europese kampioenschappen in eigen land nog voor de deur.

Voor Kuijken is de missie helder: “Als ik geen medaille win dan ben ik echt super teleurgesteld. En eigenlijk wil ik gewoon goud. Je wilt het Wilhelmus horen in Nederland.” Om zich optimaal voor te bereid op dit EK en de Spelen straks, heeft de hardloopster het afgelopen jaar op Papendal gewoond. “Er zijn hier weinig afleidingen, dus hier kan ik me helemaal op de trainingen focussen.

Pluim heeft een ander doel voor ogen tijdens dit EK in eigen land. “Je komt natuurlijk elke wedstrijd om een PR te springen en dat is ook het doel”, legt de atlete uit Gouda uit. “Het zou mooi zijn als ik daarmee ook de finale haal, maar dat heb je niet zelf in de hand natuurlijk. Met de vorm is het ok√©, dus hopelijk gaat er een mooie prestatie volgen.”

En dat hopen wij natuurlijk voor allebei de dames. Check hier het complete gesprek met de twee en ontdek hoe Kuijken het eigenlijk vindt om op Papendal te wonen.

Facebook Comments