Erik kapot van degradatie FC Twente: ‘Het is gewoon kut’

Het supportershart van onze Erik is sinds gistermiddag gebroken. ‘Zijn’ FC Twente wordt naar alle waarschijnlijkheid teruggezet naar de Jupiler League. “Dit is verschrikkelijk. Ik ben er echt kapot van, dat mag je gerust weten.”

De KNVB heeft FC Twente donderdagmiddag bestraft voor het jarenlang ‘herhaaldelijk doelbewust misleiden van de licentiecommissie, alle andere clubs en de KNVB’ met degradatie naar de Jupiler League. “Ik had dit echt niet meer verwacht”, zei Erik zichtbaar aangedaan tegen de collega’s van FOX Sports.

“Wij zijn zo’n grote club. Wij zijn – gezien onze resultaten uit het verleden – gewoon de vierde club van Nederland. En nu moet FC Twente gewoon achter aansluiten in de Jupiler League.”

Ergens begrijpt Erik de beslissing van de KNVB heel goed, maar dat maakt het niet minder pijnlijk. “Weet je wat het is, als dit bij een andere club als FC Twente was gebeurd, dan had ik het begrepen. Dan kijk je objectief en dan zeg je ‘hier gebeurde dingen die echt niet kunnen’. Maar deze club zit in mijn hart. Ik ben supporter.”

Halfvol stadion
Door deze straf van de KNVB verwacht Erik een minder volle Grolsch Veste dan we de afgelopen jaren gewend waren. “Dit is de ergste dag uit de geschiedenis van FC Twente. Dit is een enorme klap. De supporters blijven en de club blijft wel bestaan, maar je kan het niemand kwalijk nemen dat het stadion volgend seizoen maar halfvol zit.”

“We spelen nu gewoon op maandagavond tegen – met alle respect – Telstar. Het is Twente onwaardig. Het is nu uithuilen en volgend jaar opnieuw beginnen.”

Facebook Comments