De fijne kneepjes van het vak met Bruno Martins Indi

Bruno Martins Indi heeft na meer dan een jaar weer een belletje gekregen van bondscoach Danny Blind, de verdediger sluit aan bij de selectie van Oranje. Na zijn oliedomme rode kaart in de verloren wedstrijd tegen IJsland (0-1) werd hij niet meer opgeroepen.

Bruno Martins Indi stond in de eerste plaats zijn mannetje in het Nederlands team, maar daarnaast groeide hij ook uit tot een cultheld op het WK 2014 in Braziliƫ. Spanjaard Diego Costa, niet de minste aanvaller op de internationale voetbalvelden, werd op zijn plek gezet door de Nederlander. Het leidde tot hilariteit op de social media, waar vooral zijn gezichtsuitdrukking flink werd gepersifleerd.

Martins Indi was onderdeel van Louis van Gaals succesformule op het WK: een niet te kloppen verdediging. De reden achter dat succes? Martins Indi heeft goed geluisterd naar onze Frank en Erik, die ervoor pleitten dat hij wat meedogenlozer moest worden. Frank heeft het geweten, hoor. Martins Indi leerde hem de fijne ‘kneepjes’ van het vak. En een ding werd ons wel duidelijk tijdens het WK 2014: we hoefden ons geen zorgen te maken over de verdediging van Oranje. Met BMI erbij stond die als een huis. Hopelijk trekt Oranje die lijn in de komende wedstrijden ook weer door!

Facebook Comments