Frank Lammers voorspelt: ‘PSV wint 3-0! Huppakee’

De poulefase van het miljoenenbal gaat vandaag weer van start. PSV mag, of moet eigenlijk, de Nederlandse eer hoog houden in de Champions League. Vorig jaar hield het voor de Eindhovenaren op tegen Atlético Madrid, dit jaar begint het weer tegen diezelfde ploeg. Het zal even slikken zijn geweest.

Niet voor acteur en groot PSV-fan Frank Lammers. Hij is zoals altijd goed gestemd, dus ook over de wedstrijd van vanavond: “Die gasten van Atlético zijn er nog niet bij met hun hoofd. Ik denk dat er best nog een verrassing in zit voor ons. Zelfs na vorig jaar,” vertelt Lammers aan Bureau Sport.

“In de eerste helft moet er per ongeluk een balletje goed vallen. Wil je pas écht winnen, dan moet je de eerste tien minuten de gashendel volslagen hard opendraaien. Je moet ze overbluffen. En dan win je uiteindelijk met 3-0. Huppakee! Dat is mijn gut-feeling.”

De terugwedstrijd in de knock-out fase van vorig jaar was een enorme deceptie. De Eindhovenaren verloren na strafschoppen. En hoe. De aanloop van Zaza op het EK 2016 ging de hele wereld over, maar Luciano Narsingh deed het tegen Madrid geen haar beter. De rechtsbuiten miste als enige van PSV. Lammers: “Ik heb de laatste 20 minuten en de penalty’s van die terugwedstrijd ergens in een hokje op het vliegveld van Cuba gezien. Ik kwam al enigszins verbaasd uit het vliegtuig dat het nog 0-0 stond. Dat je uiteindelijk verliest, is zuur. Daarvoor heb ik nog wel een aantal flessen naar binnen moeten gieten.”

Of Lammers het Narsingh nog kwalijk neemt? “Narsingh haalt zijn talent er niet uit, en dat is iets psychisch. Geef mij nou eens vijf minuten met die jongens. Om te gaan praten, de druk weg te nemen. Dan hebben ze ook geen angst meer. Zo’n penalty kan je trainen”, is de acteur van mening.

Terug naar de wedstrijd van vanavond. PSV wil revanche, terwijl de Madrilenen gewaarschuwd zijn door vorig jaar. Mocht het fout gaan voor de Nederlanders, dan is er geen man overboord. “Als je reëel bent, dan worden we derde, na Bayern München en Atlético Madrid. Dan heb je het goed gedaan.”

Maar aan de andere kant blijft Lammers verrassend positief over de wedstrijd, en hij denkt dat er een stunt in zit. Atléti gaat de boot in.

Facebook Comments