Frank vreest voor zijn Willem II: ‘Natuurlijk ben ik bang’

Spanning op de burelen van Bureau Sport deze vrijdag. Willem II, de club van Frank Evenblij, dreigt te degraderen uit de eredivisie. Almere City FC is vanavond de tegenstander in de tweede ronde van de play-offs. Frank zit met zijn Willem II-mok voor de buis.

“Natuurlijk ben ik bang, want het is verschrikkelijk om in de nacompetitie te spelen. Zeker als het zo slecht gaat. Almere heeft ontzettend veel gewonnen de laatste weken en Willem II juist heel weinig. Toch denk ik dat er een groot kwaliteitsverschil is.”

“Het is een wedstrijd op zich natuurlijk. Ik denk dat het 1-1 wordt in Almere en dan wordt het maandag in Tilburg gewoon 2-0.”

Bartholomew Ogbeche is er nog steeds niet bij. De spits raakte vlak na zijn komst van Cambuur geblesseerd en mist ook de nacompetitie.

“Dat is natuurlijk een probleem. Ik hoop dat Streppel dan Falkenburg in de spits zet. Andrade is de laatste tijd ook in vorm en ik verwacht nog wel veel van Andersen. Die moet aan Peter Bosz laten zien dat hij bij Ajax thuis hoort en waar beter dan in Almere.”

Frank vreest dat collega Erik Dijkstra ook zit te kijken. “Daar krijg ik ongetwijfeld een liefdevol appje van als Almere scoort. Mijn ideaalscenario is dat FC Twente er door de financiële problemen uitvliegt en Willem II er daardoor in blijft. Toch denk ik dat de kans 70 procent is dat Willem II erin blijft.”

En als NAC Breda de volgende tegenstander is in een Brabantse derby? “Die spelen niet zo goed meer, misschien wordt het wel gewoon Eindhoven.”

Facebook Comments