Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het weer ziet er allesbehalve zomers uit vandaag, maar gelukkig is het een sportweekend om je vingers bij af te likken! Bureau Sport geeft je vijf redenen waarom jij dit weekend niet van je bank af hoeft te komen!

1. Start Tour de France

Eindelijk is het weer zo ver. De moeder aller wielerrondes is terug! 3.535 kilometer, 56 beklimmingen, vier aankomsten bergop en twee tijdritten. Vandaag begint het peloton in Mont-Saint Michel aan de 103de editie van de Ronde van Frankrijk.

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 2 juli/zondag 3 juli
Tijd: 12:20u/14:10u

2. Max Verstappen in Oostenrijk

Zaterdag staat de kwalificatie op het programma voor de Grand Prix van Oostenrijk. En hopelijk verloopt dat voor onze Max Verstappen beter dan de eerste vrije training van vrijdag. Daarin viel de Nederlander uit. De tweede keer ging het beter, toen zette Max de zevende tijd neer. Zaterdag is dus de kwalificatie, zondag de race in Spielberg!

Zender: Ziggo Sport, kanaal 14
Datum: Zaterdag 2 juli/zondag 3 juli
Tijd: 14:00u/14:00u

3. Kiki Bertens op Wimbledon

Onze Roland Garros-koningin Kiki Bertens komt zaterdag in actie in de derde ronde op Wimbledon. Eigenlijk zou ze gisteren al spelen, maar vanwege de regen ging dat niet door. De partij tegen Simona Halep gaat vandaag zeker door, want ze spelen op het (optioneel overdekte) centre court. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden voor Bertens, want de Roemeense is de nummer vijf van de plaatsingslijst.

Zender: FOX Sports
Datum: Zaterdag 2 juli
Tijd: 14:00u

4. Beachvolleybal met Brouwer-Meeuwsen en Nummerdor-Varenhorst

Onze twee mannelijke beachvolleybalkoppels worden zaterdag in Porec onderworpen aan de ultieme test voor de Spelen in Rio. Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer treffen in de achtste finales de Brazilianen Alison en Bruno, terwijl ook Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor tegen een Braziliaanse koppel spelen, Pedro Solbe en Evandro.

Zender: Ziggo Sport Select / Livestream op https://hr.swatchmajorseries.com/en/656
Datum: Zaterdag 2 juli
Tijd: 14:00u

5. Duitsland-Italië / Frankrijk-IJsland

En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, worden de laatste kwartfinales van het EK in Frankrijk ook nog afgewerkt. Zaterdag zijn eerst de grootmachten Duitsland en Italië aan de beurt, terwijl een dag later Frankrijk het opneemt tegen de IJslanders. Gaat het vechtvoetbal weer winnen (Italië en IJsland) of gaan de traditionele favorieten (Duitsland en Frankrijk) door?

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 2 juli/zondag 3 juli
Tijd: 21:00u

Facebook Comments