Wat ga je zien in de derde aflevering van Bureau Rio?

Vrijdag staat alweer de derde aflevering van Bureau Rio op het programma! Op NPO 3 gaan onze Frank en Erik om 21:15u weer helemaal los op alles wat met de Olympische Spelen te maken heeft. Check hier alvast wat je kan verwachten!

Zeg je Brazilië, dan zeg je voetbal. Nadat we met onze Dafne Schippers al over de Copacabana liepen, gaan we nu langs bij voetbalclub Vasco da Gama. Kijken of we die supporters kunnen laten zingen voor onze sprintkoningin!

In de Olympische stad zelf gaan onze Frank en Erik langs bij drie Nederlandse hockeyers, die spelen voor Brazilië. En dat doen ze vol trots! Maar ja, spelen ze ook een beetje sambahockey?

Misschien heb je het nog niet helemaal door. Maar stiekem zijn we een boogschietlandje aan het worden! Drie mannen gaan onze eer verdedigen, waaronder Sjef van den Berg. En met hem gaan onze mannen meedoen.

We gaan checken of Yuri van Gelder helemaal klaar is voor zijn eerste Olympische Spelen in onze Verhoorwagen, Frank en Erik laten je zien waar het beachvolleybal en openwaterzwemmen plaats gaat vinden én we lopen een 800 meter met medaillekandidate Sifan Hassan.

Verder gaat Erik op bezoek bij de man die in 2012 een flesje op de baan gooide toen Usain Bolt de finale van de 100m sprint liep, hebben we de column van Youp van ’t Hek, horen we het verhaal achter de Olympische tatoeage van BMX’ster Laura Smulders en gaan we weer iets speciaals doen met marathonloper Michel Butter. Én we sluiten iedere week af met een speciale wedstrijd: lopen tegen Dafne! Dit keer met voetbalster Daphne Koster. Kijk hieronder snel nog even hoe oud-basketballer Francisco Elson het er vanaf bracht.

Zet de biertjes koud en haal de bitterballen snel in huis, want vrijdag is het weer zover: Bureau Rio! Om 21:15u bij de VARA op NPO 3!

Facebook Comments