Wat ga je zien in de eerste aflevering van Bureau Rio?

Deze vrijdag is het dan eindelijk zover: Bureau Rio knalt van je beeldscherm! Op NPO 3 dompelen onze Frank en Erik zich om 21:15u helemaal onder in alles wat met de Olympische Spelen te maken heeft. En hier lees je exclusief wat je kan verwachten!

Om te beginnen gaan we Rio de Janeiro voorstellen aan Dafne Schippers! Misschien heb je er al iets van voorbij zien komen op Twitter. Dat is sowieso een goede tip als je niets van ons wilt missen: via Facebook, Twitter en Instagram kan je alles van ons volgen!

In Rio zoeken we ook een ander troef voor een medaille op: zeilster Marit Bouwmeester. Met haar gaan we vast een stukje varen over het water waar het voor haar moet gaan gebeuren over een paar weken.

Om wielrenner Tom Dumoulin te spreken, reisden we af naar het Spaanse Sierra Nevada. Onze tijdritspecialist bereidt zich namelijk op hoogte voor op de rit in Rio. En we hebben goed nieuws: “Het parcours daar ligt me enorm goed!”, aldus Tom.

Om af te koelen onder de Braziliaanse zon, nemen we ook nog een kijkje bij zwemmer Sebastiaan Verschuren en schoonspringster Uschi Freitag. In de periode voor de Spelen doet Sebastiaan eigenlijk helemaal niets, behalve languit op zijn bank filmpjes kijken. En dat heet taperen. En de mannen gaan meedoen met schoonspringen. Als ze dat maar overleven!

Verder gaan we ‘de Vloek van Londen’ bespreken, hebben we de column van Youp van ’t Hek, horen we het verhaal achter de Olympische tatoeage van meerkampster Nadine Broersen en gaan we iets speciaals doen met marathonloper Michel Butter. √Čn we sluiten iedere week af met een speciale wedstrijd, maar die zie je vrijdag wel!

Dit voorproefje wilden we je niet onthouden:

Haal snel de chips en cola in huis, want vrijdag is het zover: Bureau Rio! Om 21:20u bij de VARA op NPO 3!

Facebook Comments