Gesink: ‘Fijn om niet meer met klotegevoel thuis te komen van m’n werk’

Robert Gesink deed maandag in de Vuelta tot grote vreugde van Bureau Sport eindelijk weer eens in positieve zin van zich spreken. De door tegenslag geplaagde klimmer van Lotto-Jumbo werd tweede in een zware bergetappe en dat deed hem deugd.

“Het is wel fijn om niet meer met een klotegevoel thuis te komen van mijn werk. Ik was voor mijn gezin niet de meest relaxte persoon de laatste tijd”, vertelt Gesink vanuit Spanje aan Bureau Sport.

“Gelukkig kennen ze me thuis en kunnen ze daar goed mee omgaan. Ik heb zelf ook geleerd dat tegenslagen erbij horen. Vroeger was ik redelijk onuitstaanbaar geweest in zo’n zware periode.”

“Maar plezier hoort ook bij het vak en dat krijg ik nu weer terug. Ik ben er vooral trots op dat ik de gretigheid heb om er wat van te maken. Natuurlijk was het mooier geweest als ik wel had gewonnen, maar ik reed wel echt voor de overwinning.”

Gesink ging naar de Vuelta als helper van Steven Kruijswijk, maar die viel al in de eerste week uit met een gebroken sleutelbeen. “Hij was wel één van de eersten die me feliciteerde, al hoopte hij natuurlijk ook op ritwinst.”

Ook Wilco Kelderman behoorde tot de groep renners die Gesink complimenteerde met zijn optreden, al lijkt zijn teamgenoot te vertrekken naar Giant-Alpecin. “Dat zou heel erg jammer zijn, zowel voor mij als voor de ploeg.”

“Ik rijd persoonlijk het liefst nog heel lang met hem. We hebben hetzelfde soort karakter en dat gaat best wel goed samen. Als hij gaat, respecteer ik die keuze natuurlijk. Hij zit een beetje op een dood spoor in zijn carrière en dan kan verandering van omgeving helpen.”

Zelf heeft Gesink ook zijn twijfels gehad over zijn toekomst als ronderenner. “Twijfelen is een onderdeel van topsport en ik ben sowieso vaak beter dan ik zelf denk. Nu dacht ik ook weer, daar zit mijn ploeggenoot tempo te maken en ik mag het dadelijk weer afmaken, lekker is dat. Dat geeft spanning en druk, maar door mijn ervaring weet ik daarmee om te gaan.”

De succeswensen van al zijn collega’s doen Gesink goed. “Het is zeker mooi dat veel mensen het me gunnen, ik heb de andere kant ook gekend. Aan de andere kant moet het dan ook gebeuren om die rit te winnen. Dit soort kansen krijg je niet zo vaak.”

Facebook Comments