Groenewegen gaat ‘knallen’ op WK in bloedheet Qatar

Dylan Groenewegen is dé Nederlandse sprintrevelatie van dit seizoen en Bureau Sport hoopt van harte dat hij er zondag voor zorgt dat Joop Zoetemelk na zijn wereldtitel in 1985 een opvolger krijgt.

“Ik ga m’n best doen”, zegt de Nederlands kampioen tegen Bureau Sport. “We gaan zondag echt knallen, ik heb er veel vertrouwen in.”

Groenewegen is met een deel van de ploeg al een week in Oman geweest om aan de omstandigheden te wennen. Als het zondag 40 graden is in Doha en omgeving, maakt de renner van Lotto-Jumbo zich niet druk.

“Het heeft wel even geduurd voor mijn lichaam aan de hitte gewend was. In het begin was het echt lastig om mijn normale vermogen te trappen. Natuurlijk voel ik nu nog wel dat het heet is, maar ik houd die ruim 250 kilometer echt wel vol.”

Veel afleiding heeft de 23-jarige Groenewegen niet in Qatar. Er is in de omgeving vrijwel niets te doen. “Maar we vermaken ons hier wel hoor. Het is leuker fietsen als er veel mensen langs de kant staan, maar dat is nu even niet anders.”

Groenewegen boekte dit jaar al elf overwinningen en wordt gezien als kanshebber voor de wereldtitel. Dat terwijl hij vorig seizoen nog veel kleine koersen reed voor wielerploeg Roompot. Het maakt hem niet extreem nerveus. “Gespannen is een groot woord, maar het is wel een WK. Dat is anders dan anders.”

Facebook Comments