Hiep hiep hoera voor de Koning van Rome!

De held van AS Roma, Francesco Totti, blaast vandaag veertig kaarsjes uit. Hij won eenmaal de Serie A en werd wereldkampioen, hij is vijfvoudig Italiaans voetballer van het Jaar (2000, 2001, 2003, 2004, 2007) en hij droeg enkel de shirts van Roma en de Azzuri. Totti is een grootheid. Daarom viert Bureau Sport de veertigste verjaardag van de Koning van Rome met zijn vijf opvallendste momenten buiten de lijnen!

1. #TottiSelfie

De liefde tussen Francesco Totti en AS Roma is wederzijds. Hoe beter kan je die liefde vastleggen dan met een selfie? In de grote Romeinse derby op 11 januari 2015, AS Roma tegen Lazio, schiet de Totti zijn club van een 2-0 achterstand naar 2-2. Het stadion ontploft, Totti krijgt een smartphone aangereikt en maakt een selfie met de harde kern. De tweet ging de hele wereld over.

2. Totti quotes

Vertaling: "Ik heb al mijn vriendinnen bedrogen. Maar ik heb Roma nooit bedrogen en dat zal ik nooit doen."
Vertaling: “Ik heb al mijn vriendinnen bedrogen. Maar ik heb Roma nooit bedrogen en dat zal ik nooit doen.”

Ook zijn uitspraken gaan heel de wereld over. Hoe vaak heeft hij wel niet gezegd hoe belangrijk de club voor hem is? Maar de Koning van Rome is ook niet vies van wat gewaagdere uitspraken. Zijn (inmiddels ex-) vriendinnen zullen er niet blij mee zijn, maar hieruit blijkt in ieder geval wel dat zijn hart volledig bij AS Roma ligt.

3. Grappenmaker Totti

Voorheen was Totti helemaal niet gediend van grappen over hem. Later zag hij er toch de humor van in. Sterker nog, hij heeft een bundel gemaakt van alle grappen: Le barzellette su Totti en Nuove barzelette su Totti. De opbrengsten van deze grappenbundels gaan naar het goede doel. Totti is namelijk ambassadeur van Unicef.

4. Totti in ‘bananasplit’

Totti kan grappen wel waarderen, maar deze keer kostte het hem een relatie. Hij speelde de hoofdrol in een Bananasplit-achtige setting. De voetballer dacht rustig te gaan eten in het restaurant, maar een mooie serveerster probeert hem te verleiden. En dat lukt. Verborgen camera’s leggen vast hoe Totti, die op dat moment een relatie had, op de verleidingen in gaat. Nadat dit fragment was uitgezonden op televisie, was Totti weer single.

5. De vrouw van Totti

Hoewel Totti beweert al zijn vriendinnen te hebben bedrogen, heeft hij toch de ware kunnen vinden. In 2005 trouwde hij met televisiepresentatrice Ilary Blasi. Samen kregen ze een zoon en twee dochters. Maak kennis met deze Italiaanse schone.

Facebook Comments