Hoe ziet TeamNL zelf hun medaillekansen tijdens de Spelen in Rio?

In de media gaat het er al weken over; hoeveel medailles gaat TeamNL mee naar huis nemen vanuit Rio? Nou hebben wij natuurlijk de grote voorspeller Erik Dijkstra, maar we vonden het ook wel aardig om de sporters zelf te vragen wat ze verwachten.

Frank en Erik zijn namelijk wel erg positief. “Dafne Schippers? Twee keer goud! Ranomi? Goud! Handbaldames? Goud! Epke Zonderland? Goud!” En zo gaat hun lijstje nog wel even door.

De sporters zelf kijken iets realistischer naar hun medaillekansen. Wij vroegen BMX’er Niek Kimmann, handbalster Estavana Polman, turner Epke Zonderland, volleybalster Laura Dijkema, judoka Marhinde Verkerk, boksster Nouchka Fontijn en schermer Bas Verwijlen om hun visie.

De man die al die sporters onder zijn hoede heeft, is chef de mission Maurits Hendriks. Hij is het, op z’n zachtst gezegd, niet helemaal eens met de inschatting van onze mannen. “We hebben betere kansen dan ooit en we willen het beter doen dan ooit. Maar zo makkelijk is het allemaal niet.”

Vanavond is dus de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Over zestien dagen weten we hoeveel medailles het zijn geworden. En om helemaal in de sfeer te komen van de Spelen kijk je voor de openingsceremonie natuurlijk nog naar Bureau Rio! Vanavond om 21:15u bij de VARA op NPO 3!

Facebook Comments