Alle hoogtepunten van de laatste Bureau Rio op een rijtje!

We zeiden toch dat we van de laatste Bureau Rio een knaller zouden maken? Nou, bij Bureau Sport denken we dat die belofte wel is ingelost! Heb je iets gemist of wil je een item terugkijken, dan kan dat hier.

We gaan de uitzending item voor item voor je doorlopen. Te beginnen met het filmpje in de zogenaamde ‘Sprintcockpit’ van Dafne Schippers. Ze beschikken daar over technologie die in Amerika en Jamaica nog niet wordt gebruikt, dus hopelijk is dat in het voordeel van onze sprintkoningin. Frank en Erik kregen een spoedcursusje van haar trainer Bart Bennema.

Terwijl complete favelas afgebroken zijn om ruimte te maken voor Olympische stadions, nieuwe wegen en hotels wilden sommige mensen niet wijken. Op doortocht door de stad stuitte onze Erik op zo iemand. Dalva Crispino de Oliveira wilde niet weg. De regering bood haar een flinke som geld, maar ze woont nog steeds in haar huisje in de favela.

De route van handbalkeepster Tess Wester naar de top was geen makkelijke. Al op 15-jarige leeftijd ging ze het huis uit om zich op Papendal aan te sluiten bij de handbalacademie. En er komt nogal wat op je af als je op die leeftijd alles zelf moet doen. Sterker nog, het ging bijna mis voor Tess!

De Olympische ringen zijn het symbool van de Spelen. Veel sporters hebben ze dan ook op hun lichaam getatoeëerd na hun deelname. Turner Bart Deurloo (nog) niet. Het zijn de eerste Spelen voor hem, dus die ringen komen later misschien. Maar hij heeft al genoeg andere tattoos!

Midden in één van de favelas in Rio de Janeiro staat een bijzondere badmintonschool: Miratus. Hier krijgen kinderen uit de buurt speciale trainingen én ze worden weggehouden bij de criminaliteit. Voor meer info kijk je op http://www.miratus.org/en/.

Hij is de snelste Nederlander over 100 en 200 meter. Maar Churandy Martina loopt hier en daar ook buiten de gebaande paden. Is hij klaar voor Rio? Frank en Erik onderwerpen hem aan een stevig verhoor!

Welke topsporter komt het dichtst in de buurt bij Dafne Schippers op de 100 meter. Wij lieten Kim Lammers, Francisco Elson en Daphne Koster al eerder sprinten en van die drie was de oud-basketballer de snelste. Kan kickbokser Rico Verhoeven de tijd van Elson verbeteren?

En daarnaast hadden we natuurlijk ook nog de 8 seconden van Michel Butter én de sparsessie met bokser Peter Müllenberg! Maar die had je allang gezien natuurlijk.

Facebook Comments