Alle hoogtepunten van de tweede Bureau Rio op een rijtje!

Zo, dat was me weer een uitzending gisteravond. Iets gemist of wil je graag iets terugkijken (wat wij ons goed voor kunnen stellen), dat kan hier!

We gaan de uitzending item voor item voor je doorlopen. Te beginnen met het filmpje in het Olympisch Stadion van Rio! Het was vooraf even afwachten of we überhaupt het Stadion wel in mochten. Er wordt namelijk nog volop gebouwd. Maar toen Frank en Erik een keer met hun grote ogen knipperden, gingen de deuren open.

Ze is één van de meest talentvolle hockeyster van haar generatie: Ellen Hoog. En dat is niet alleen te zien op het veld, maar ook in haar prijzenkast. Als pronkstukken prijken daar namelijk twee gouden Olympische medailles. Gewonnen in 2008 en 2012. In 2016 moet daar een derde bijkomen. En Bureau Sport wil zeker weten dat er een scherpe Ellen op het veld verschijnt in Rio!

Het is een beetje een gekke sport. En zeg je gekke sporten, dan zeg je Frank en Erik. We hebben het natuurlijk over hink-stap-sprong! En onze mannen mochten meedoen met niemand minder dan de Olympisch en Wereldkampioen: Christian Taylor. Wat een eer mensen, wat een eer.

De Olympische ringen zijn het symbool van de Spelen. Veel sporters hebben ze dan ook op hun lichaam getatoeëerd na hun deelname. Zo ook zwemmer Joeri Verlinden. Hieronder zie je waar de tattoo is gezet en wat zijn motivatie was om ‘m te nemen.

Het is de vraag die zowel sporters als supporters bezighoudt deze zomer: hoe veilig is Rio? Het zikavirus, straatovervallen en het drukke verkeer; het zijn stuk voor stuk problemen waar de stad tegenaan loopt. Tenminste, dat denken we. Tijd om eens grondig te onderzoeken wat daarvan waar is!

Femke Heemskerk is één van de meest succesvolle Nederlandse zwemsters ooit. Maar ze komt niet altijd even zelfverzekerd over. Nergens voor nodig, vindt Bureau Sport. Tijd om te zorgen dat ze vol zelfvertrouwen afreist naar Rio!

Wat krijg je als je de meest succesvolle Nederlandse basketballer ooit laat rennen tegen Dafne Schippers? Een enorm spannende strijd! Check hieronder hoe Francisco Elson het er vanaf brengt tegen onze nationale sprinttrots.

En daarnaast hadden we natuurlijk ook nog de 8 seconden van Michel Butter én Erik’s wielerklim in Rio! Maar die had je allang gezien natuurlijk.

Facebook Comments