Judoka Henk Grol: ‘Als ik eettips van jou krijg, Frank, dan word ik wel zwaargewicht!’

Judoka Henk Grol wil weer aan de top van het internationale judo komen! En niet in zijn oude klasse tot 100kg, maar in het zwaargewicht. We spraken hem uitgebreid over zijn switch in Bureau Sport Radio.

Grol maakt serieus werk van zijn overstap. “Afgelopen week heb ik in Parijs getraind met reuzen van 160 tot 170 kilo. Dat zijn zware jongens. Het wordt een ander spelletje. Ik moet ze echt gaan breken, fysiek. Ze moeten opgeven en dan kan ik ze pas omgooien.”

En om dat te bereiken, moet Grol wel nog wat kilo’s aankomen. “Ik eet niet alles, maar ik moet wel tenminste 115 kg te wegen, vind ik. Dus Frank, ik krijg graag tips van je! Wat eet jij?”

Helemaal zeker van zijn zaak is de judoka nog niet. In april staat het eerste grote toernooi op de agenda voor Grol; de EK in Polen. “Ik wil dat wel gaan proberen. Maar of ik op het EK terugkom is nog maar de vraag. Ik probeer nu fit te raken. Anders wordt het de WK. Over de Spelen in Tokyo denk ik nog niet na. Ik bekijk het jaar voor jaar. Ik heb nog geen wedstrijd gejudood.”

Facebook Comments