Kai Reus over Omloop Het Nieuwsblad: ‘Ik gun het Boom’

Hij presteerde sterk in Omloop Het Nieuwsblad van 2016, maar zaterdag kijkt Kai Reus op de televisie naar deze opening van het Europese wielerseizoen.

Reus hoopt dat de Nederlanders het dit weekend goed gaan doen in de Omloop. “Ik gun Boom de zege. Tot 200 kilometer kan hij goed mee, maar bij 250 kilometer heeft ‘ie het wel eens afweten. Maar als het in de laatste dertig kilometer een gesloten koers en een sprint wordt, dan zie ik kansen voor Dylan Groenewegen.” zei de oud-wereldkampioen bij de junioren in Bureau Sport Radio.

Een lekke band weerhield Reus van een mooie eindklassering in de Omloop van vorig jaar. “Deze koers zou weer het begin zijn geweest van een mooie doorstart, maar het bleek uiteindelijk het einde van mijn carrière”, aldus Reus, die tijdens zijn loopbaan een aantal zware tegenslagen kende.

De 31-jarige ex-wielrenner kondigde een aantal maanden geleden zijn afscheid in het wielrennen aan. Zijn familie en de zware valpartijen in de koers waren redenen voor Reus om een punt achter zijn loopbaan te zetten. Tien jaar geleden viel Reus hard met zijn hoofd op het asfalt, waardoor hij elf dagen in coma lag. “Toen ik vorig jaar overstapte naar Roompot, zijn er ernstige ongelukken met motoren gebeurd. Dat heeft me aan het denken gezet. Wilde ik dat risico nog nemen?” aldus Reus, die een vierde comeback uitsluit.

Facebook Comments