Kelderman is gewoon kopman Lotto-Jumbo in bergetappes Tour

Wilco Kelderman is na het wegvallen van Robert Gesink gewoon van plan om het kopmanschap bij Lotto-Jumbo op zich te nemen in de bergetappes van de Tour de France.

“In de bergen moet ik het gewoon doen. Het klassement is in eerste instantie niet interessant, maar ik ga niet expres tijd verliezen natuurlijk”, aldus Kelderman tegen Bureau Sport.

“Ik hoop wat te kunnen laten zien in de bergen door op mijn manier de aanval te kiezen.” Als Kelderman daarin slaagt, hoopt hij met Bauke Mollema samen het Nederlandse boegbeeld van de Tour te worden. “Dat klinkt wel goed, daar doe ik het natuurlijk voor.”

De plannen die Kelderman in de Tour heeft, veranderen amper nu Gesink wegvalt. “Ik had sowieso wel kansen gekregen om aan te vallen. Het is niet zo dat ik word tegengehouden door Robert. Het is gewoon heel vervelend dat hij er niet bij is.”

Tom Dumoulin vermoedt dat Kelderman best wel eens de top tien binnen zou kunnen sluipen. “Hij is heel goed bezig en ik denk dat ie stiekem best een heel eind kan komen.”

Facebook Comments