Kijken Eredivisie-voetballers naar de Olympische Spelen?

Nog vier dagen en dan begint het grootste sportevenement ter wereld: de Olympische Spelen. Zijn voetballers daar eigenlijk ook in geïnteresseerd? Bureau Sport was aanwezig bij de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord en vroeg eens even rond.

“Wanneer begint het eigenlijk?”, zegt matchwinner Davy Pröpper van PSV met een knipoog. “Oh, is het bijna allemaal ’s nachts? Dan zal ik niet zoveel kijken denk ik.” Toch is de middenvelder wel een beetje op de hoogte.

“De handbalsters gaan goed volgens mij en de sprintnummers volg ik zeker. De dingen waar voor Nederland prijzen te halen vallen, wil ik wel kijken. Of ik zelf mee zou willen doen? Dan vind ik een EK of WK toch mooier als voetballer.”

Eerste winst is binnen ? #eendrachtmaaktmacht

A photo posted by Davy Pröpper (@davypropper) on

Bij Feyenoord schijnen Michiel Kramer en Jens Toornstra liefhebbers te zijn van andere sporten, maar degene die zeker ’s nachts zijn bed uitgaat is Eljero Elia. De buitenspeler is groot fan van Usain Bolt en poseerde al met een foto van zijn idool in het magazine Helden.

“Ik ga zeker de wekker zetten voor zijn finale, gewoon eventjes de race kijken en dan weer slapen. Ik vind zijn zelfvertrouwen mooi, dat hij gewoon uitspreekt dat hij de beste is. Ik volg echt al zijn interviews en tweets”, legt Elia stralend uit.

MATCHDAY! #JohanCruijffSchaal @meettheplayers

A photo posted by Eljero Elia (@eljeroelia) on

PSV-aanvoerder Luuk de Jong heeft er niet zoveel mee, zijn collega Jeroen Zoet gaat ‘ongetwijfeld’ dingen terugkijken. Ondanks dat Andrés Guardado graag naar Rio wilde met Mexico, is het evenement geen gespreksonderwerp in de kleedkamer van de Eindhovenaren.

“Onderling hebben we het er niet over, maar ik vind het wel leuk om te kijken”, aldus Zoet. “Als ik ooit de kans krijg, zou ik er graag bij willen zijn. Het lijkt me wel gaaf om mee te maken.”

Onze Frank en Erik gingen in Rio al op zoek naar voetbalfans die naar de Spelen gaan, maar die waren vrij lastig te vinden:

Facebook Comments