Korfbalster Kroon steelt show in theater Heerenveen

Marjolijn Kroon liet vrijdagavond bij de theatershow van Bureau Sport in Heerenveen zien dat ze niet voor niks international van het Nederlands korfbalteam is. Ze stal de show door vanuit de zaal van het Posthuis Theater in één keer raak te schieten.

Het bleek voor Kroon helaas wat moeilijker om Frank en Erik te leren korfballen. Met name de ‘under the bridge’, waarbij de bal voor de worp een keer tussen de benen door gehaald wordt, leverde geen succes op voor beide mannen.

Jurgen Streppel werd in de Verhoorwagen streng toegesproken door Frank en Erik, vooral vanwege zijn gedrag richting de arbitrage. De trainer van sc Heerenveen pareerde met plaagstootjes richting FC Twente, de favoriete club van Erik, maar ging zaterdagavond met 1-0 onderuit in Enschede.

Schrijfster Nynke de Jong vertelde uitgebreid over het fenomeen kaatsen in Friesland en maakte indruk bij de Sportkaraoke. Bijzonder was de aanwezigheid van oud-schaatser Jan de Vries, die een prominente rol speelt in het boek van Erik over Hans van Helden.

De theatertour van Bureau Sport vervolgt donderdag met een show in het KAF in Almere met voetbalster Anouk Hoogendijk en atleet Gregory Sedoc als speciale gasten. Kaarten zijn hier te bestellen.

Een dag later staan in de Rijswijkse Schouwburg niemand minder dan Verona van de Leur, Martin Verkerk en Bart Chabot met Frank en Erik op de planken. De tickets voor die show kun je hier aanschaffen.

Facebook Comments