Kruijswijk: ‘De grote mannen houden me echt wel in de gaten’

De Olympische Spelen zijn nog maar net afgelopen en de Vuelta gaat al weer de bergen in. Bureau Sport verwacht Steven Kruijswijk natuurlijk opnieuw aan het front. De man die in de Giro d’Italia twee dagen voor het einde zijn leiderstrui kwijtraakte, gaat weer voor een topklassering.

“Ik wil mezelf net zo graag vooraan zien als de mensen thuis, die druk leg ik mezelf wel op”, aldus Kruijswijk, die bijna drie maanden geleden ten val kwam in een afdaling van de Giro.

“Ik heb geen extra trainingen gedaan op de afdaling nee. Die situaties zijn niet na te bootsen. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje bij afdalingen in een grote ronde. Natuurlijk probeer ik me daarin te verbeteren, maar die stress van de wedstrijd moet je toch meemaken.”

Kruijswijk stelde teleur bij de wegwedstrijd in Rio de Janeiro en kwam ook nog ziek terug, maar heeft desondanks genoten van de Spelen. “Zo’n geweldig evenement had ik echt niet willen missen. Ik ben alles blijven volgen, maar dat doe ik normaal ook.”

In de Vuelta denkt Kruijswijk dat grote mannen zoals Chris Froome, Nairo Quintana en Alberto Contador hem extra in de gaten houden. “Ik krijg echt niet meer zo makkelijk de vrijheid om aan te vallen. Het niveau zal heel hoog zijn en die top vijf ga ik niet zomaar halen.”

De 29-jarige Kruijswijk heeft een appartement in Spanje, maar de Vuelta voelt bepaald niet als een thuiswedstrijd. “Het voelt juist totaal nieuw omdat ik hier pas voor de tweede keer ben en de laatste keer was een hele tijd geleden. Toch start ik gewoon met dezelfde ambitie als in de Giro.”

A bit of hesitation at the start of our training this morning! Go or no go?? #lavuelta #newbike #bianchi #oltrexr4

A video posted by Steven Kruijswijk (@stevenkruijswijk) on

Facebook Comments