Laatste Nederlandse schansspringer gestopt

Hij was lang de enige Nederlander die deze sport beoefende, maar het skispringen moet het zonder Lars Antonissen gaan doen: de schansspringer hangt zijn latten aan de wilgen.

Voor Antonissen was het te moeilijk geworden om de financiën voor zijn sport bij elkaar te sprokkelen: “Ik heb met mijn trainer Jochen Danneberg en Pierre Hartman gepraat. Met zijn drieën kwamen we er toch op uit dat het eigenlijk het geld niet meer waard was om deze winter door te gaan”, aldus de 21-jarige ex-schansspringer in het AD/Utrechts Nieuwsblad. Voorlopig gaat Antonissen zich focussen op zijn werk en studie.

Zijn hoogtepunt is deelname aan de wereldbekerwedstrijd in Oslo in 2015. In de finale werd Antonissen uiteindelijk laatste (51ste) met een sprong van 93 meter.

Schansspringen is een sport die weinig Nederlanders hebben gedaan, maar Bureau Sport verdiepte zich eerder al in deze tak van skisport. De Zweed Jan Boklöv sprong tijdens een training per ongeluk met zijn ski’s in een V-vorm naar beneden en kwam meters verder dan normaal. Hij werd daarmee in de jaren ‘80 een van de beste schansspringers van zijn generatie. Erik Dijkstra zocht Boklöv thuis op.

Facebook Comments