Liverpool: Europa League-finalist met abonnement op heroïsche zeges

Als er één ploeg een abonnement heeft op wonderbaarlijke zeges, dan is het Liverpool. En daarom kunnen wij van Bureau Sport niet wachten tot vanavond! Terwijl er om 20:45u afgetrapt wordt tegen Sevilla in de finale van de Europa League, blikken wij terug op de vijf meest heroïsche zeges van Liverpool.

1. Liverpool 3-3 West Ham United (WNS) – FA Cup 2006
Een ontsnapping die niet mag ontbreken. In de finale van de FA Cup staat West Ham al na 28 minuten met 2-0 voor. Namens Liverpool schoot Carragher in eigen doel en Ashton verdubbelde de score. Door goals van Cissé en Steven Gerrard kwam Liverpool weer langszij, maar in de 63 minuut zetten Konchesky de ‘Hammers’ weer op voorsprong. Een wondergoal van opnieuw Gerrard in blessuretijd hield Liverpool in leven, waarna de beker via penalty’s werd binnengehaald.


2. Liverpool 3-1 Olympiakos – Champions League 2005
Het Champions League-seizoen 2004-2005 was, zeker op Europees gebied, één van de mooiste uit de geschiedenis van Liverpool. Maar de groepsfase werd bijna niet overleefd. Met nog één wedstrijd op het programma moest Liverpool winnen van Olympiakos. Het ging tussen hen en de Grieken om te overwinteren in de Champions League. En omdat er in Griekenland verloren was met 1-0, moest dat verschil weggepoetst worden. Nadat Rivaldo Olympiakos al snel op voorsprong had gezet, moest Liverpool dus drie keer scoren. U kent het verhaal, Liverpool ging door.


3. Liverpool 3-3 AC Milan (WNS) – Champions League 2005
De groepsfase was al ternauwernood overleefd, maar ook de finale ging niet van een leien dakje. En dan drukken we het licht uit. Kijk de onderstaande beelden en geniet.


4. Liverpool 3-2 Club Brugge – UEFA Cup 1976
Maar wie denkt de heroïsche overwinningen van Liverpool iets van de laatste tijd zijn, heeft het mis. Ook in 1976 wist de club al te stunten. Daar weet Club Brugge alles van. In de finale van de UEFA Cup stond Liverpool al na 20 minuten met 2-0 achter. In de tweede helft werd er een middenvelder uitgehaald voor een extra aanvaller en dat had succes. Liverpool scoorde drie keer in zes minuten door Ray Kennedy, Case en Kevin Keegan. Uit bleef het bij 1-1, waardoor Liverpool de beker pakte.


5. Liverpool 4-3 Borussia Dortmund – Europa League 2016
Maar ook een paar weken geleden speelde zich een klein sprookje af op Anfield. In Dortmund werd het 1-1, dus in Liverpool moest er gewonnen worden. Na negen minuten stond het 0-2. Divock Origi maakte er nog 1-2 van, maar toen Reus in de 57e minuut de 1-3 maakte, leek een plek in de halve finale een illusie. Tot Coutinho en Sakho er nog 3-3 van maakten een paar minuten voor tijd. En Liverpool zou Liverpool niet zijn, als ze niet in blessuretijd de winnende goal zouden maken. Dejan Lovren was de gevierde man.

Facebook Comments