Wie moeten de nieuwe assistenten van bondscoach Blind worden?

Het zijn zware weken voor bondscoach Danny Blind. De ene na de andere collega om hem heen vertrekt. Het begon met Dick Advocaat die plots naar Fenerbahçe vertrok en nu verliest hij ook zijn andere assistent, Marco van Basten, aan de FIFA. Bureau Sport heeft medelijden met Blind en zet vast wat potentiële nieuwe assistenten op een rijtje.

1. Berry van Aerle
Berry van Aerle

Als je succes zegt, zeg je eigenlijk Berry van Aerle. De man won in 1988 alles wat je kon winnen: het EK, het landskampioenschap én de Europa League 1. Als iemand weet wat winnen is, dan is het Berry. Frank en Erik spraken de sympathieke Helmonder afgelopen week nog in hun rubriek in de ‘Nieuws BV’ op NPO Radio 1.

2. Clarence Seedorf
Clarence Seedorf

Toegegeven, Clarence is momenteel natuurlijk druk aan het werk bij de Chinese club Shenzhen Xiangxue, maar tijdens de interlandperiode kunnen ze hem toch best missen? Dan lenen we de drievoudig Champions League-winnaar gewoon even. In potentie heeft Seedorf alles om een topassistent te zijn: internationale ervaring als voetballer én trainer.

3. René van der Gijp
Rene van der Gijp

We zien het al helemaal voor ons. Stel, Wesley Sneijder zit niet zo lekker in zijn vel. Gijp ziet het en loopt op ‘m af. ‘Sneijdertje, kom is mee jochie’. Gijp slaat een arm om hem heen en blikt vast vooruit op de avond die gaat komen. ‘Komt goed man, vanavond gaan we lekker een drankje doen, maar nu lekker voetballen’. Recept voor succes, toch? En laten we eerlijk zijn, als Van der Gijp serieus naar het spelletje kijkt, heeft hij zinnige dingen te zeggen.

4. Marc Wilmots
Marc Wilmots

Iedere Hans Worst had de Rode Duivels naar de eerste plek op de FIFA-ranking kunnen loodsen. Die groep loopt simpelweg over van het talent. Nu is het tijd voor de trainer Marc Wilmots om te laten zien dat hij wel degelijk iets toe kan voegen aan een groep. En wat is er nou lekkerder dan dat te doen onder de vleugel van Danny Blind?

5. Mark van Bommel
Mark van Bommel

Hij had natuurlijk niet zo’n beste relatie met Marco van Basten, maar nu die laatste vertrekt naar de FIFA zien wij in Mark van Bommel een prima assistent. Hij heeft ervaring in de top, heeft zijn papieren, zit qua leeftijd en beleving nog vrij dicht bij de groep. Dikke prima. En laten we eerlijk zijn; Oranje is toch veel mooier dan het Saoedi-Arabisch nationale elftal.

6. Frank Evenblij
Frank Evenblij

Zeg je sport, dan zeg je Frank Evenblij. Door zijn majestueuze techniek, prachtige dribbel en schitterende passeerbewegingen zullen de spelers van Oranje geïnspireerd raken. En als iemand het vol passie en met veel humor over kan brengen, dan is het onze Frank wel. Vraag dat maar aan Ron Vlaar.

Laat hieronder weten wie jij denkt dat Blind moeten gaan assisteren. Je mag twee namen selecteren.

Wie moeten bondscoach Danny Blind gaan assisteren?

View Results

Laden ... Laden ...

Facebook Comments