Mollema: ‘Hopelijk tilt Contador mij naar hoger niveau’

Bauke Mollema krijgt volgend jaar de eer om met Alberto Contador in één ploeg te gaan rijden. De Spanjaard sluit na de winter aan bij Trek en daar kijkt de Groninger zeker naar uit.

“Die man heeft zoveel grote rondes gewonnen. Het is alleen maar goed voor mij om met zo’n grote renner samen te gaan rijden. Hopelijk kan hij mij ook naar een hoger niveau tillen”, vertelt Mollema aan Bureau Sport.

De nummer elf van de afgelopen Tour de France ziet de komst van Contador niet meteen als concurrentie. “Ik was er eigenlijk meteen enthousiast over en kijk er gewoon naar uit om samen te koersen, al neem ik aan dat we niet alles samen rijden.”

Mollema is in voorbereiding op zijn laatste serieuze koers van het jaar, de Ronde van Lombardije van zaterdag. “Ik heb er nog wel zin in, zo aan het einde van het jaar. Ik heb er goed naartoe geleefd met wat trainingen in Zuid-Frankrijk.”

“Ik word wel blij van al die beklimmingen in het parcours. De winst in de Clasica San Sebastian heeft me ook wel het nodige vertrouwen gegeven. De vermoeidheid voel ik lichamelijk nog niet echt, al is het wel zwaar om vooral veel te trainen en weinig wedstrijden te rijden.”

Bij het WK in Qatar hoeft Mollema tot zijn tevredenheid niet op te draven. “Ik was nog even bang dat ik er heen moest voor de ploegentijdrit, maar dat is gelukkig niet zo. Ik vraag me af wat we in Qatar te zoeken hebben.”

“Ik heb gehoord dat het 30.000 euro kost per ploeg en daar krijgen we 2.000 voor terug. Dat is natuurlijk een lachertje. Het is eigenlijk triest en jammer dat heel veel ploegen wel gaan. Dit was eindelijk een kans om het als wielerwereld voor één keer wel met elkaar eens te zijn.”

Facebook Comments