Nederlands padelteam op jacht naar WK-ticket in Litouwen

Het is een sport die we met z’n allen nog niet zo heel goed kennen, maar leuk vinden we ‘m wel: padel! Het Nederlands team zit dit weekend in de Litouwse hoofdstad Vilnius daar om kwalificatie voor het WK later dit jaar in Portugal af te dwingen.

Even terug naar de basis, hoe werkt het spelletje ook alweer? Padel is een combinatie van tennis en squash. Er wordt twee tegen twee gespeeld op een klein speelveld wat omringd is door glazen muren. Ach, kijk maar even naar dit filmpje, daarin zie je het gewoon.

Op dit moment probeert het Nederlands team zich dus te kwalificeren het WK in het Portugese Lissabon. Het team gaat naar het WK als ze eerste worden in een poule met Engeland, gastland Litouwen en Finland. Dat is poule A. De nummer twee mag in september nog een beslissingswedstrijd spelen tegen de nummer twee van poule B.

En die tweede plaatst lijkt na één speeldag het maximaal haalbare voor de Nederlandse equipe. Want waar Litouwen gemakkelijk met 3-0 opzij werd gezet, werd van Engeland met diezelfde cijfers verloren. “Daar speelden toch wel veel jongens die erg goed Spaans spreken”, vertelt speler Joost Snellink. “Dat verraadt dat ze veel in Spanje trainen, waar het niveau een stukje hoger ligt dan bij ons.”


Ter illustratie: dit is het niveau in Spanje

Zondag is de laatste groepswedstrijd tegen Finland. “En dat wordt een spannende pot, want we weten eigenlijk helemaal niets van die Finnen”, legt Snellink uit. “We hebben ze zaterdag wel zien spelen tegen Litouwen, maar er zitten zeker wel jongens in het team die goed kunnen spelen.”

De teams Bram Meijer/Marcel Boogaart, Kees-Jan Schuilenberg/Joost Snellink en Berend Boers/Peter Bruijsten vandaag proberen ten minste twee van de drie wedstrijden van de Finnen te winnen om zich te kwalificeren voor de beslissingswedstrijd. Hup Holland!

Facebook Comments