Nog één keer de Verhoorwagen met Yuri van Gelder

Turner Yuri van Gelder is langzaam maar zeker weer met de toekomst bezig. Na het fiasco van Rio bleef hij een tijdje uit de publiciteit, maar het zwijgen is doorbroken. Laten we nog één keer terugkijken naar de Verhoorwagen, waarin de Waalwijker vlak voor de Spelen het vuur aan de schenen werd gelegd.

In een uitgebreid artikel in de Telegraaf vertelt Van Gelder dat het ‘redelijk oké’ met hem gaat. “Ik leefde twaalf jaar naar de Olympische Spelen toe, alles liep op schema. Ik haalde de finale en daar wilde ik in schitteren. Dat is helaas anders gelopen.”

Iedereen weet nog wat er gebeurde met de ringenspecialist; nadat hij zich plaatste voor de finale dronk hij alcohol en kwam hij te laat terug in het olympisch dorp. Vervolgens werd hij naar huis gestuurd. En dat terwijl hij nog zo gewaarschuwd was door onze Frank en Erik.

De ‘Lord of the Rings’ mag het dan een plekje gegeven hebben, boos is hij nog steeds. “Ik vind de beslissing kei hard. Ik weet wat ik heb gedaan. Daar moest ik voor gestraft worden, maar dit was geen gepaste straf. Een boete was goed geweest, maar naar huis sturen niet. Dat is heel pijnlijk.”

Wellicht krijgt hij ook na deze teleurstelling hulp uit onverwachte hoek…

Facebook Comments