Nu al de held van Wimbledon: Marcus Willis

Tennisser Marcus Willis leeft zijn droom. Hij staat 772e op de wereldranglijst, speelde dit jaar slechts 356 dollar aan prijzengeld bij elkaar, geeft parttime tennisles én woont nog bij ouders, maar hij staat vandaag wel in de tweede ronde van Wimbledon tegenover Roger Federer!

En dat terwijl Willis zijn droom om tennisprof te worden bijna opgegeven had. Zijn nieuwe vriendin, tandartsassistente Jennifer Bate, overtuigde hem nog één poging te wagen en inmiddels dankt hij haar op z’n blote knietjes daarvoor.

De Engelsman is nu 25 jaar oud, maar had in het verleden niet een al te gelukkige carrière. In de jeugd was hij een talent, maar door blessures en een gebrek aan topsportmentaliteit zakte hij steeds verder af. Op een gegeven moment kreeg hij zelfs de bijnaam Cartman (naar het personage uit Southpark), omdat hij een buikje had en iets te zwaar was.

Maar hij knokte zichzelf terug en werd fit. Willis had zichzelf voorgenomen dat dit de laatste keer dat hij mee zou doen aan het kwalificatietoernooi van Wimbledon. Maar tot zijn eigen verbazing overleefde hij de zes (!) kwalificatierondes én won hij zijn eerste ronde-partij tegen Ricardas Berankis (6-3, 6-3 en 6-4), toch de nummer 54 van de wereld.

En door die overwinning in de eerste ronde gaat hij ten minste met 50.000 pond naar huis. Maar eerst speelt hij op Centre Court tegen Roger Federer. “Ik weet niet of Federer goed op gras uit de voeten kan”, grapte Willis toen bekend werd dat hij tegen de zevenvoudig Wimbledon-winnaar zou spelen. En ook Federer zelf heeft er zin in: “Dit is het soort verhalen die onze sport nodig heeft. Het is fantastisch. Een geweldig verhaal. Ik heb heel veel zin in om tegen hem te spelen.”

Willis: “Ik ga gewoon proberen om een tenniswedstrijd te winnen. Dat gaat waarschijnlijk niet lukken, maar ik ga mijn best doen zoals ik dat de laatste zeven wedstrijden ook gedaan heb.” Gelijk heeft hij. En het geheim van de 25-jarige Engelsman? Dat is eigenlijk heel simpel: iedere avond hetzelfde eten in het hotel waar hij verblijft. Pasta met tomaat, pesto en kip.

Facebook Comments