‘Rico heeft dynamiet in zijn handen, maar mensen komen voor Badr’

De vechtsportwereld maakt zich al maanden op voor hét gevecht tussen kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari. Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover. Ook Ernesto Hoost, die vier keer wereldkampioen werd in de K-1, kan niet wachten.

“Het is een interessant gevecht. Rico heeft de laatste tijd laten zien dat hij dynamiet in zijn handen heeft, maar Badr gaat hem meteen onder druk zetten. Bij Badr is er altijd reuring, er gebeurt wat. Het is net als bij Muhammad Ali, mensen komen om hem te zien”, vertelt Hoost, bijgenaam Mister Perfect, aan Bureau Sport.

De nu 51-jarige Hoost heeft nooit tegenover beide kickboksers gestaan, maar sprak Badr wel regelmatig bij zijn entree in de kickbokswereld. “Ik vond hem altijd echt een talent. Dat contact is later verwaterd. Zo gaat dat in het kickboksen, op een gegeven moment gaat een vechter voor zichzelf dingen bepalen en bedenken. Dan zijn die gesprekken niet meer nodig.”

badr_hari_ernesto_hoost_1

De confrontatie wordt gepromoot als het gevecht van de eeuw, maar de nu 51-jarige Hoost benadrukt dat er in zijn tijd meer goede zwaargewichten waren. “Dat was in de hoogtijdagen van de K-1, maar Rico steekt er nu echt met kop en schouders bovenuit. Hij mag zich bewijzen in een gevecht waar wereldwijd ontzettend naar wordt uitgekeken.”

Spektakel zal de avond in Oberhausen in ieder geval gaan bieden volgens Hoost. “Hij heeft een aantal wedstrijden mooi gewonnen en een aantal spectaculair verloren.” Zo zag Hoost als commentator Badr helemaal doorslaan in het gevecht tegen Remy Bonjasky in de K-1-finale van 2008. Uiteindelijk werd Badr gediskwalificeerd en liep hij de hoofdprijs van 400.000 dollar mis.

De gestopte kickbokser Remy Bonjasky (40) gaf deze week aan graag de handschoenen weer aan te trekken als Hari hem uitdaagt. Hoost overweegt geen rentree, maar zegt niet bij voorbaat nee tegen een terugkeer.

“Ik krijg nog steeds weleens aanbiedingen en als daar de juiste tussen zit, kan ik zomaar ja zeggen. Dat doe je op mijn leeftijd alleen minder snel, je denkt ook aan de risico’s die het met zich meebrengt. Het moet genoeg geld opleveren en ik moet een reële kans hebben om te winnen.”

Facebook Comments