Hiddink en Rijkaard over onrust KNVB: ‘Huis moet opnieuw opgebouwd worden’

Frank Rijkaard en Guus Hiddink zien de onrust bij de KNVB met leden ogen aan. Het rommelt in het bestuur van de voetbalbond en bij de technische staf van het Nederlands elftal.

“Het huis is bijna leeg en moet weer helemaal opgebouwd worden”, vertelt Hiddink bij de open dag van de Johan Cruyff Foundation in het Olympisch Stadion.

Rijkaard denkt dat zijn voormalig teamgenoot Danny Blind zich wel redt met Oranje. “Die is voetbaltechnisch mans genoeg om te weten wat hij wil. Ik hoop dat hij de rit kan uitzitten met de mensen om zich heen waar hij mee wil werken. Daar moet hij zich hard voor maken.”

De open dag van de Foundation was de eerste zonder Johan Cruijff zelf, die bijna zes maanden geleden overleed aan de gevolgen van longkanker. Rijkaard en Hiddink merkten dat de sfeer daardoor anders was.

“Het is vreemd, mensen lopen met een apart gevoel rond. Dat geldt ook voor mij”, vertelt Hiddink. Rijkaard voelt zich enigszins verantwoordelijk om het gedachtegoed van Cruijff te blijven verspreiden.

“We missen hem, maar hij is er toch bij door wat hij heeft achtergelaten. We willen hem zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Dat verdient hij, we moeten zijn nalatenschap in leven houden.”

Facebook Comments