Dit doen shorttrackers in de zomer: gruwelijk afzien op de mountainbike

Wat doen shorttrackers en schaatsers eigenlijk in de zomer? Dat vroegen we ons af bij Bureau Sport. Shorttrackster Yara van Kerkhof geeft het antwoord: vier dagen gruwelijk hard afzien op de mountainbike in de Oostenrijkse Alpen.

Het was een idee van bondscoach Jeroen Otter om de mentale hardheid van zijn team te trainen. Eerder liet hij zijn sporters al op de racefiets van Oost- naar West-Spanje en van de Pyreneeën naar huis rijden.

“Dit was weer zo’n raar idee van hem. Het leek me wel cool en een uitdaging, maar het was wel echt afzien”, aldus Van Kerkhof. “Ik ben op de laatste dag zeven keer gevallen omdat ik helemaal kapot was en bang in de afdaling.”

The view!! Can't get much better! #Alpentourtrophy #ShorttrackNL #Day2

A photo posted by Yara van Kerkhof (@yaravkerkhof) on

Met tien schaatsers waren ze onder wie Jorien ter Mors, die na een dag moest afhaken vanwege knieklachten, en Sjinkie Knegt. “De mannen gingen er wel voor, maar de vrouwen wilden de tocht eigenlijk gewoon uitrijden. En dat was echt een opgave, op de derde dag zat ik zesenhalf uur op de fiets.”

Bijna tweehonderd kilometer telde de Alpen Tour en Otter zelf, de ‘aanstichter van het kwaad’, reed vooraan. “Hij reed op een e-bike haha. Daarmee won ie zelfs de time trial, al telde dat natuurlijk niet. Wij konden op sommige stukken niets eens fietsen, moesten we lopen.”

Gelukkig voor Van Kerkhof en co gaan de ijstrainingen snel beginnen. “Volgende week ligt er weer ijs in Leeuwarden. Dat ligt ons toch beter.” En tot die tijd kunnen ze nog nagenieten van de spectaculaire beelden:

Facebook Comments