Snowboardster Bibian Mentel: ‘Ik vind het leven veel te leuk’

Vrijdag was snowboardster Bibian Mentel te gast bij Bureau Sport Radio. Daarin kwam de wereldkampioene, die net voor de uitzending met het vliegtuig in Nederland was geland, praten over haar prijzenkast, het verdedigen van de wereldtitel en strijd tegen kanker.

Mentel had niet de meest ideale voorbereiding op het WK: “Ik heb met bestraling een zware zomer gehad. Gelukkig heb ik mijn sportgehalte kunnen vasthouden en doorgetraind. Ik voel me fit. Dan is het lekker als het allemaal lukt,” Ondanks dat Mentel het paralympische onderdeel van het snowboardcross wist te winnen, ging het niet helemaal vlekkeloos: “Halverwege die run bevroor de mist op mijn goggle. Het gevolg was dat ik mijn handschoen moest uitdoen en mijn goggle warm moest maken om de sneeuw weg te schuiven.” Vertrouwen in een slechte afloop van die run had Mentel niet: “Je kent het parcours door en door en je weet dat het goed komt.”

Haar strijd tegen kanker is iets wat Mentel uiteraard bezighoudt. Mentel: “Ik heb een uitzonderlijke tumor die niet veel mensen op de wereld hebben. Volgens artsen ben ik de uitzondering op de uitzondering. Gelukkig weten ze er nog altijd iets mee te kunnen. Ik blijf gewoon doorknokken.” Als er iemand is die het toonbeeld is van positiviteit, dan is dat Mentel wel. “Ik heb niet veel keus. Natuurlijk kan ik bij de pakken neer zitten, maar dat vind ik zonde. Ik vind het leven veel te leuk”, aldus de wereldkampioen en olympische kampioen.

Na haar zege in het Canadese Big White werd Mental overladen met felicitaties: van Dafne Schippers tot en met koning Willem-Alexander.

Facebook Comments