Wat?! Onze TeamNL-sporters vreten zich vol bij de McDonald’s?

Grote consternatie in sportminnend Nederland. Er staan nu al enorme rijen voor de McDonald’s in het Olympisch dorp. En dat terwijl de meeste sporters nog in actie moeten komen!

Het viel wielrennen Bauke Mollema twee dagen geleden al op en hij gooide het op Twitter.

Het filiaal van de hamburgerketen staat middenin het Olympisch dorp. En alles in dat dorp is gratis. Ook de hamburgers, kipnuggets en ijsjes dus. En als je vier jaar lang op een dieet hebt geleefd, wil je misschien ook weleens wat anders. Al heeft het natuurlijk weinig met topsport te maken.

Tienkamper Eelco Sintnicolaas snapt het wel. “Na je prestatie moet je even los kunnen gaan. Ik denk niet dat het gek is om dan even bij de Mac te eten. Direct na de tienkamp sluit ik ook aan.” Boksster Nouchka Fontijn maakt het zichzelf iets moeilijker: “Misschien als ik goud win dat ik ook wel een burger ga halen.”

En ook Chef de Mission Maurits Hendriks kijkt er niet van op. “Zeker de laatste dag is het daar stampvol. Wat wel raar is, is dat een sporter die vier jaar lang met zijn voeding bezig is in Rio ineens denkt daar iedere middag te moeten lunchen. Ik zie het ook niet gebeuren eerlijk gezegd.”

Facebook Comments