‘Tom Dumoulin kan de Giro winnen, dat is toch geweldig mensen!’

Ik vind de Giro d’Italia een fantastische ronde. Eigenlijk mooier dan de Tour de France. De Tour is maar een chagrijnige wedstrijd. Leve de Giro!

Er staan op dit moment zo’n 9.000 dranghekken en 1.500 vrijwilligers klaar om de 198 deelnemers van de 99e Giro d’Italia in goede banen te leiden. Ik vind de Giro een fantastische ronde. Mooier dan de Tour zelfs, omdat daar de belangen zo groot zijn en er zoveel vanaf hangt. En in de eerste week is het ook een beetje voorspelbaar in de Ronde van Frankrijk. Je weet al wat er gaat komen.

De Giro is een wildere ronde! Er wordt veel gekker gekoerst. Wij hebben in de media veel teveel aandacht voor de Tour de France. En die andere rondes die blijven daardoor onderbelicht, terwijl die veel mooier zijn om naar te kijken! De Giro man, prachtig!

Tom Dumoulin_op hoogtestage_BS7_Item_03-07-15_web

En we hebben een kanshebber op de eindoverwinning dit jaar. Tom Dumoulin is ongelofelijk goed in vorm. En wat ik wel interessant vind van hem: hij zegt dat hij voor de tijdritten gaat en niet voor het klassement. Maar ik heb het idee dat hij dat zegt om de druk van de ketel te halen voor zichzelf.

Hoewel hij na het nieuws van gisteren misschien wel dé favoriet is voor de overwinning vandaag. Dat was treurig nieuws, maar ook wel een beetje goed nieuws. Fabian Cancellara, ook een tijdritspecialist kwam terug van een trainingsrondje en bleek ineens een enorme aanval van buikgriep te hebben. En laten we stiekem hopen dat-ie nog een beetje ziek is.

Maar ook mét een fitte Cancellara zie ik kansen voor onze Tom. Er zitten in totaal drie tijdritten in de Giro, daarin is hij één van de besten van de wereld. En het klimwerk dat kan hij ook aan. Dat hebben we vorig jaar in de Ronde van Spanje wel gezien. Hij kan gewoon meedoen om de overwinning in de ronde van Italië. En ook Steven Kruiswijk kan zomaar top 10 rijden. Dat is toch geweldig mensen! Ik ben daar opgewonden over!

Dijkstra’s top 3:
1. Nibali
2. Landa
3. Valverde
(4. Tom Dumoulin)

Facebook Comments