Torenhoge druk voor ‘Blade Babe’ Marlou van Rhijn, kan ze het waarmaken?

Net nu je denkt dat de sportieve rust is wedergekeerd in Rio de Janeiro, staan de paralympiërs alweer te trappelen om te presteren in Brazilië op de Paralympische Spelen. Alle Nederlandse ogen zijn gericht op Marlou van Rhijn, de snelste vrouw ter wereld op blades. Zij heeft de eervolle taak om vanavond de vlag te dragen bij de openingsceremonie.

Van Rhijn gaat voor dat grote doel, het verdedigen van haar gouden medaille en daarnaast wil ze er een nieuwe gouden plak bij. Op de Spelen van Londen in 2012 werd ze namelijk eerste op de 200 meter sprint, en pakte ze zilver op de 100 meter.

Voor Bureau Sport sprak onze Frank eerder dit jaar met Van Rhijn over de hoogtepunten en successen tot nu toe. Daar gaat het onder meer over haar uitverkiezing tot Sportvrouw van het Jaar in Amsterdam in 2015. De sprintster wil namelijk niet in het hokje geplaatst worden van ‘een gehandicapte sportster’, maar ze wil simpelweg gezien worden als sportvrouw. “Daarom vond ik deze prijs echt een van de mooiste ooit.”

Dit en veel meer in de video!

Facebook Comments