Vier historische overwinningen van Europa League-finalist Sevilla FC

Liverpool vs. Sevilla: vanavond staan twee ploegen met een grootse historie tegenover elkaar in de finale van de Europa League. Wij van Bureau Sport likken onze vingers al af bij de gedachten! Tijd om eens wat mooie overwinningen van de Spanjaarden op een rijtje te zetten.

1. Sevilla 2-1 Zenit – Europa League 2015
In de kwartfinale van het Europa League-seizoen 2014/2015 stuitte Sevilla op Zenit Sint Petersburg. In eigen huis kwamen de Spanjaarden al binnen een half uur op achterstand door een goal van Ryazantsev. En die hatelijke 0-1 bleef lang op het scorebord staan. Pas in de 73e minuut kwam Sevilla langszij door een rake kopbal van spits Bacca. Maar de echte ontlading volgde drie minuten voor tijd. Met een prachtig schot van buiten de zestien schonk Denis Suarez zijn club alsnog de overwinning.


2. Sevilla 2-0 Valencia – Europa League 2013-2014
Misschien iets minder heroïsch, maar des te meer omstreden was de overwinning van Sevilla in de halve finale een jaar eerder. De opponent was Valencia.  Na een goed half uur werkte Mbia de bal in het doel, maar dat deed hij vanuit buitenspelpositie. Drie minuten later besliste Bacca de wedstrijd door de 2-0 tegen de touwen te jagen. In de return leek het alsnog mis te gaan voor Sevilla. Met een 3-0 achterstand wist opnieuw Mbia te scoren, in blessuretijd!


3. Sevilla 1-0 Getafe – Copa del Rey 2007
Sevilla won in haar rijke geschiedenis vijf keer de Copa del Rey. De overwinning in 2007 staat iedereen nog bij als de wedstrijd van Frédéric Kanouté. Al na tien minuten opende hij de score namens Sevilla. Daarna zakte de wedstrijd wat in en waren er weinig kansen, maar vlak voor tijd liet Kanouté weer van zich horen. Wegens natrappen kon hij met rood vertrekken. Maar Sevilla hield stand en pakte de Copa del Rey.

4. Barcelona 0-3 Sevilla – UEFA Super Cup 2006
Het seizoen 2005-2006 was een prachtjaar voor Barcelona. De club van Rijkaard won de competitie, de Spaanse Super Copa en de Champions League. De ster van Lionel Messi was rijzende. Maar toch konden ze de strijd om de Super Cup niet winnen van Sevilla. Door doelpunten van Renato, Kanouté en Maresca won Sevilla afgetekend met 3-0. Saillant detail: Sevilla-verdediger Dani Alves werd Man of the Match en vertrok het seizoen hierna naar…Barcelona.

5. Sevilla 3-0 Real Oviedo – Primera Division 1946
Sevilla pakte één keer in haar historie de landstitel in Spanje. De strijd om het kampioenschap ging tussen hen en FC Barcelona en was tot de laatste speeldag spannend. Toevalligerwijs troffen beide teams elkaar ook in de laatste wedstrijd van het seizoen. Maar in de voorlaatste wedstrijd had Sevilla zichzelf in een ideale postitie gezet. Door met 3-0 te winnen van Real Oviedo, volstond een gelijkspel tegen Barça. En dat werd het ook: 1-1. Sevilla campeón!

Facebook Comments