De vijf lekkerste versnaperingen ter ere van sporters

Nu de Belg Jasper Stuyven in de bolletjestrui door Frankrijk rijdt, vonden ze het bij Chocolade Atelier Stuyven in het Vlaamse Betekom tijd voor chocoladen bolletjestruien. Bij Bureau Sport houden we wel van een versnapering ter ere van sporters, dus we zetten de lekkerste voor je op een rijtje.

1. Ireen Wüstebroodjes

Wustebroodje

Ja, laat de woordgrappen maar aan de Brabanders over! Toen Ireen Wüst in 2014 in Sotsji haar medailles bij elkaar probeerde te schaatsen, zaten ze in Café den Brands in haar geboortedorp Goirle lekker worstenbroodjes naar binnen te werken. Voor de gelegenheid werd er wel nog wat kaas overheen gesprenkeld. Het Wüstebroodje was geboren.

2. De Zlatan-burger

Er is in Parijs een burger vernoemd naar de Zweedse held Zlaten Ibrahimovic international. De burger is net zo exceptioneel als de nieuwe spits van Manchester United. In zijn tijd bij Paris Saint-Germain bedach. Met zeshonderd gram vlees is het een beest van een burger.

3. Tom Dumoulin-taart

Toen Tom Dumoulin vorig jaar zo’n spectaculair mooie Vuelta reed, móést bakker Wim Koelman uit Heemskerk daar wel op inhaken. Hij vulde de stevige trek van wielergekke smulpapen met een speciale rode trui-taart ter ere van de Limburgse wielrenner. Het die ging als een zoet taartje over de toonbank.

4. Sugarpova

Eigenlijk heeft tennisster Maria Sharapova deze lekkernij een beetje voor zichzelf in het leven geroepen. Als groot snoepjesliefhebber besloot ze een tijdje geleden dat ze ook maar een eigen snoepjeslijn op moest zetten. Het snoepje schijnt vooral bij mannen in trek te zijn. Maar zeg nou eerlijk, jij eet toch ook liever een Sugarpova dan een Boris Becker-cracker.

5. De Dorian/Steven/ Epke-tompouce

Maar bij uitstek de populairste snack om sporter te eren, is de tompouce! Windsurfer Dorian van Rijsselberghe kreeg een gouden exemplaar op Texel, Wielrenner Steven Kruijswijk een roze Giro-tompouce in zijn eigen Nuenen en in Friesland kwam er uiteraard een heerlijke Epke Zonderland-tompouce. Slagroom galore!

Facebook Comments