Vijf Olympische redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit!

Wat zijn de Olympische Spelen toch fantastisch! Bureau Sport hangt eigenlijk non-stop voor de bank, dat mag je rustig weten. Maar waarvoor moet jij dit weekend nou écht gaan zitten. We zetten het op een rijtje voor je!

1. Zeilen: Marit Bouwmeester

Ze is er al vier jaar mee bezig en het móét en zál haar lukken! Voor Marit Bouwmeester staat alles in het teken van winst in de Laser-Radial tijdens de Olympische Spelen. Zaterdag moet haar dag worden.

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 13 augustus
Tijd: 19:40u

2. Atletiek: finale 100m vrouwen met Dafne Schippers

Hier heeft heel Nederland naartoe geleefd. Eindelijk is het zover. Dafne Schippers gaat de 100 meter finale lopen. En laten we hopen dat ze het waar kan maken.

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 13 augustus
Tijd: 03:35

3. Golf: Joost Luiten

Golf staat voor het eerst in 124 jaar weer op het Olympische programma, dus moeten we er ook maar van genieten. Joost Luiten probeert op deze laatste dag de Nederlandse eer te verdedigen.

Zender: Livestream op nos.nl/sport
Datum: Zondag 14 augustus
Tijd: 12:00u

4. Boksen: Nouchka Fontijn in 1/8-finale

Boksen is een lastige sport. Vraag dat maar aan onze Frank en Erik. Zij liepen tegen de vuisten van de inmiddels uitgeschakelde Peter Müllenberg aan, maar ook Nouchka Fontijn zou ze het licht uit de ogen hebben gehoekt.

Zender: NPO 1
Datum: Zondag 14 augustus
Tijd: 16:00u

5. Atletiek: finale 100m vrouwen met (hopelijk) Churandy Martina

Laten we hopen dat we Churandy Martina terug gaan zien in het koningsnummer van de Olympische Spelen. Het zou fantastisch zijn. Maar of hij zich plaatst of niet; wij zetten onze wekker!

Zender: NPO 1
Datum: Zondag 14 augustus
Tijd: 03:25u

Facebook Comments